Romano: Binnen 1,5 jaar van Consultant naar Senior Consultant

In januari 2021 werd Romano onderdeel van team KWEEKERS. In zijn eerste week leerden we hem beter kennen en vertelde […]

In januari 2021 werd Romano onderdeel van team KWEEKERS. In zijn eerste week leerden we hem beter kennen en vertelde hij over zijn ambities binnen KWEEKERS. Nu, ruim anderhalf jaar later, spraken we Romano opnieuw. Hij neemt jullie graag mee in zijn ontwikkelingen de afgelopen periode en vertelt hoe het werk bij KWEEKERS hem bevalt! 

Van start als Consultant

Romano van Mazijk (34) is anderhalf jaar geleden bij KWEEKERS begonnen als Consultant. Via een optimalisatieproces bij zijn vorige werkgever leerde hij ons team kennen. Na een goede kop koffie en een fijn gesprek met Jorinde besloot hij de overstap naar KWEEKERS te maken. Bij binnenkomst werd in samenspraak besloten dat hij, ondanks zijn kennis en kunde over HRM en Payroll, van start zou gaan als Consultant. Zo kreeg hij vanuit KWEEKERS de mogelijkheid en het vertrouwen om zich binnen het Consultancy vakgebied verder te ontwikkelen. Een van deze ontwikkelingsstappen was het behalen van zijn AFAS Expert Payroll certificaat.

Verder ontwikkelen naar Senior Consultant

Afgelopen september was het zo ver: Romano sleepte zijn AFAS Expert binnen. Dankzij deze prestatie heeft Romano zich kunnen ontwikkelen van Consultant tot Senior Consultant HRM en Payroll. Dit bevalt hem tot op de dag van vandaag nog steeds heel goed. Romano: “Het grootste verschil tussen mijn werkzaamheden als Consultant en Senior Consultant is dat ik nu meer bezig ben met de intakes bij nieuwe klanten. In een kennismakingsgesprek sparren we samen over wat hun behoeftes zijn en wat KWEEKERS voor hen kan betekenen. Als Consultant was ik vooral bezig met het uitvoeren van deze ideeën en de optimalisaties toepassen.”

Daarnaast vertelt Romano dat hij binnen KWEEKERS als Senior Consultant ook veel kansen krijgt om zijn kennis en inzichten te delen. “We hebben dit jaar al meerdere sessies gehad met alle Senior Consultants om processen verder te kunnen optimaliseren. Je merkt in deze sessies dat je gehoord wordt. Wat misschien nog wel belangrijker is: jouw ideeën worden daadwerkelijk opgepakt. Een idee wat ik drie weken geleden heb voorgesteld, mag ik aankomende week al presenteren aan mijn collega’s.”

Implementaties bij nieuwe klanten

Als aan Romano wordt gevraagd wat hij het allerleukste vindt aan werken bij KWEEKERS, noemt hij twee dingen: het samenwerken met collega’s en de implementaties bij nieuwe klanten. “Uit samenwerken met collega’s haal ik veel voldoening”, vertelt Romano. “Het is fijn dat collega’s weten dat ze bij je terechtkunnen. Ik help ze graag verder. Als ik naar de werkzaamheden specifiek kijk, vind ik implementaties bij nieuwe klanten het allerleukst. Bij nieuwe klanten kun je samen iets opbouwen. Samenwerken aan het uiteindelijke doel en resultaat behalen. Dat is heel gaaf!”

“De sfeer is precies zoals deze op mij overkwam”

Iets waar Romano na anderhalf jaar nog steeds over te spreken is, is de onderlinge sfeer binnen KWEEKERS. Romano: “Tijdens het optimalisatieproces bij mijn vorige werkgever kwamen de Consultants van KWEEKERS vaak bij mij op kantoor. De unieke KWEEKERS-cultuur kon ik toen als buitenstaander al goed proeven. Er werd echt als één team aan de casus gewerkt. Nu ik zelf anderhalf jaar lid ben van het team, kan ik deze open en gemoedelijke sfeer alleen maar beamen. De KWEEKERSdagen, de vrijdagmiddagborrels en de KWEEKENDen zorgen ervoor dat het voelt als een grote familie. De Consultants van toen zijn nu mijn collega’s, dat bevalt goed.”

Projectleider als volgende stap

In korte periode ontwikkelde Romano zich tot Senior Consultant. Maar daar stopt het voor hem niet. Hij wil meer! Zijn volgende doel is om aan de slag te gaan als projectleider. Romano: “Ik heb getwijfeld om dit jaar de functie van projectleider op me te nemen. Parttime weliswaar. De andere uren zou ik dan nog aan de slag zijn als Consultant. Toch voelde het nog niet als de juiste timing. Ik vind het nog steeds heel leuk om in de software van AFAS zelf te werken en om de klant echt verder te helpen. De doorgroei tot projectleider staat zeker op de planning, maar pas wanneer ik er klaar voor ben. Het fijne aan KWEEKERS is dat zij hier alle begrip voor hebben. Als jij zelf jouw doelen nastreeft, zullen zij er alles aan doen om jou daarbij te helpen. Samen stappen ondernemen en doelen behalen, dat is waar zij voor staan!”

Ben jij op zoek naar een rol waarin jij je door kan ontwikkelen van medior naar senior? Energie kan halen uit het samenwerken met collega’s en klanten? En vind jij sfeer ook heel belangrijk? Dan is een rol als Consultant binnen de KWEEKERS Groep misschien wel wat voor jou! Check de vacatures

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement