Marit: van Consultant naar Projectleider

KWEEKERS groeit snel. Hierdoor hebben wij de afgelopen jaren veel nieuwe medewerkers mogen verwelkomen binnen ons team. Deze groei hadden […]

KWEEKERS groeit snel. Hierdoor hebben wij de afgelopen jaren veel nieuwe medewerkers mogen verwelkomen binnen ons team. Deze groei hadden wij niet kunnen doormaken zonder een aantal vaste krachten. Eén daarvan is onze HRM Consultant en Projectleider Marit. Inmiddels is zij al bijna vier jaar werkzaam bij KWEEKERS en trotse moeder van dochtertje Arwen van ruim 1 jaar. Vandaag neemt Marit jullie mee in haar avontuur en vertelt zij over alle ontwikkelingen die ze heeft doorgemaakt!

Perfectionistisch en enthousiast

Maak kennis met Marit Amelsbeek (26): een vrouw die houdt van tijd doorbrengen met vrienden en familie, het kijken van kookprogramma’s en het lezen van thrillers. Als Marit zichzelf zou omschrijven, komen de eigenschappen perfectionistisch en enthousiast in haar op. Marit: “Soms kan ik wel eens wispelturig zijn. Ik wil veel dingen tegelijkertijd doen. Daarnaast wil ik alles altijd zo goed mogelijk doen. Daar komt mijn perfectionisme heel erg in naar voren. Mijn enthousiasme helpt mij hier wel enorm bij. Door mijn enthousiasme heb ik de energie en de kracht om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Die twee eigenschappen vullen elkaar goed aan. Dit komt ook goed van pas bij projecten. Mijn perfectionisme zorgt ervoor dat ik net dat stapje extra zal zetten.”

Van jonge meid naar zelfverzekerde vrouw

Inmiddels is Marit alweer een flinke tijd lid van team KWEEKERS. Vier jaar geleden werd zij via LinkedIn benaderd om eens een kop koffie te drinken met Lars. Op dat moment was Marit nog bezig met het afronden van haar studie Bedrijfskunde. Toch ging ze in op het aanbod. Na deze kop koffie ging het balletje snel rollen. Marit: “Wat mij in het gesprek met Lars zo aansprak, was de openheid over het bedrijf. Toen het gesprek plaatsvond zat KWEEKERS nog in de opstartfase. Het werd mij al vrij snel duidelijk dat ik mijn steentje kon gaan bijdragen aan de ontwikkeling van KWEEKERS. Ik kon samen met de anderen gaan bouwen aan een snelgroeiende organisatie.”

Dat steentje heeft ze zeker bijgedragen. Ze startte bij KWEEKERS als gloednieuwe Consultant. Inmiddels heeft ze veel stappen gezet en zich professioneel en persoonlijk ontwikkeld. Zoals zij het zelf omschrijft: “Ik heb mezelf ontwikkeld van een jonge meid naar vrouw. Toen ik startte als Consultant, was er nog geen traineeship zoals KWEEKERS die vandaag de dag aanbiedt. Ik heb vanuit de praktijk mijn ervaringen mogen opdoen. Zowel de leuke ervaringen als de moeilijkere situaties hebben ervoor gezorgd dat ik een stuk zelfverzekerder ben geworden in mijn werk. Door voor veel verschillende organisaties te werken, heb ik voor verschillende situaties gestaan. Mijn ervaringen van de afgelopen jaren hebben ervoor gezorgd dat ik nu weet hoe ik iedere situatie het beste kan aanvliegen. De groei in mijn zelfvertrouwen komt mede door KWEEKERS. Zij hebben mij in iedere situatie volledig ondersteund. Ik weet dat zij altijd achter mij zullen staan. Dat geeft een vertrouwd gevoel.”

Aan de slag als Projectleider

Na bijna vier jaar te hebben gewerkt als HRM Consultant, was Marit toe aan een nieuwe uitdaging. Steeds vaker spookten de gedachtes over een functie als Projectleider door haar hoofd. Uiteindelijk besloot ze dit kenbaar te maken en sprak ze haar ambitie uit bij KWEEKERS. Daar werd positief op gereageerd. Marit: “De HRM-module bood mij niet altijd meer de uitdaging waar ik naar opzoek was. Twee jaar geleden heb ik mijn AFAS Expert gehaald. Dat was een mooie volgende stap. Nu vond ik dat het tijd werd voor een volgende uitdaging. Uiteindelijk kwam ik bij de functie van Projectleider. Een project begeleiden van A tot Z: dat leek me een super toffe verantwoordelijkheid. Toen ik over mijn gedachtegang vertelde, werd er positief op gereageerd. Bij KWEEKERS is heel veel mogelijk. Zodra je met je eigen ideeën aankomt, zullen zij jou altijd ondersteunen waar mogelijk.”

Afgelopen januari was het dan zo ver: Marit startte als Projectleider. Marit: “Op dit moment ben ik zwanger van mijn tweede kindje. Binnenkort ga ik dus met zwangerschapsverlof. Afgelopen half jaar is daarom vrij rommelig geweest. Het stond vooral in het teken van meekijken bij andere Projectleiders en kennis over projectleiding opdoen. Verder was ik nog druk met Consultancy werkzaamheden. Na mijn zwangerschapsverlof ga ik volledig zelfstandig aan de slag als Projectleider. Eerst start ik met wat kleine projecten. Als deze projecten goed lopen, zal ik langzamerhand ook steeds grotere projecten gaan draaien. Hier kijk ik erg naar uit!”

De snelle ontwikkeling van KWEEKERS

Doelen stellen voor over één jaar binnen KWEEKERS vindt Marit lastig. Dit komt volgens haar door de snelle ontwikkeling die KWEEKERS doormaakt. Marit: “Wat ik zo ontzettend leuk vind aan mijn tijd bij KWEEKERS, is dat ik de hele ontwikkeling van de organisatie heb mogen meemaken. Ik ben begonnen met werken bij KWEEKERS toen het team uit een man of tien bestond. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, met veel verschillende functies, werknemers en veel verschillende werkzaamheden. KWEEKERS heeft zich binnen zo’n korte periode zo snel ontwikkeld, dat is moeilijk te bevatten. Daarom vind ik het ook lastig om doelen voor over één jaar vast te stellen. Ik weet namelijk niet hoe KWEEKERS er dan bijstaat. Wat ik wel zeker weet is dat ik enorm uitkijk naar alle mooie momenten en ontwikkelingen die nog op ons pad gaan komen. Ik ben benieuwd wat de toekomst te brengen heeft!”

Ben jij op zoek naar een rol waarin jij je net als Marit zo kunt ontwikkelen? Energie kan halen uit het samenwerken met collega’s en klanten? En vind jij sfeer ook heel belangrijk? Dan is een rol binnen de KWEEKERS Groep misschien wel wat voor jou! Check de vacatures hier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement