Daphne: “Ik leer het door gewoon te doen!”

Daphne is inmiddels bijna één jaar werkzaam bij de KWEEKERS groep. Als Assistent Controller houdt ze zich dagelijks bezig met […]

Daphne is inmiddels bijna één jaar werkzaam bij de KWEEKERS groep. Als Assistent Controller houdt ze zich dagelijks bezig met (salaris)administratie. Daarnaast voert ze ook zelfstandig verschillende controles uit. Kortom: Daphne zorgt ervoor dat alles administratief op rolletjes loopt. ‘Leren door te doen’: dat is het motto waarmee Daphne iedere dag naar haar werk gaat. Vandaag vertelt Daphne over haar avontuur bij KWEEKERS tot nu toe!

Stilzitten is niets voor Daphne

Maak kennis met Daphne Segeren (26): een sportieve, behulpzame meid, die houdt van gezelligheid en borrelen met vrienden. Je kan Daphne als een echt bezig bijtje omschrijven. Naast haar werk heeft ze genoeg hobby’s waar ze veel energie van krijgt. Zo is Daphne in het voorjaar productieleider bij een toneel- en cabaretvereniging. Vanuit deze centrale rol zorgt ze ervoor dat alle randzaken binnen de vereniging goed geregeld zijn. Als deze periode voorbij is, staat haar volgende hobby alweer voor de deur: Bloemencorso in Zundert. Van mei tot september besteedt ze haar vrije uren aan het bouwen van een wagen voor in de optocht. Stilzitten staat niet in haar woordenboek, dus!

Ondanks het drukke leven, geven alle activiteiten haar alleen maar meer energie. Daphne: “Alle hobby’s en activiteiten die ik heb kosten mij geen energie. Ik doe deze activiteiten omdat ik ze leuk vind en omdat ik er juist energie van krijg. Mocht ik er op een gegeven moment geen energie meer van krijgen, dan stop ik er gewoon mee. Dan ga ik weer opzoek naar iets anders.”

KWEEKERS ziet kansen in mensen

Van origine heeft Daphne de opleiding tot bedrijfsadministratie/assistent-accountant gevolgd. Na het afronden van die opleiding is ze bij haar oude stagebedrijf blijven werken. Daar heeft ze veel verschillende werkzaamheden opgepakt. Uiteindelijk kwam ze terecht bij de financiële afdeling van een gemeente. Na één jaar bleek dit niet de uitdaging te zijn die ze voor ogen had. Daphne besloot de zoektocht te starten naar een uitdagende baan die wel bij haar past. Die vond ze bij KWEEKERS.

Daphne: “De functie waarop ik solliciteerde bij KWEEKERS was een functie waar meer werkervaring gewenst was. Toch bleek uit de gesprekken dat dit geen probleem zou zijn. KWEEKERS staat voor het zien van kansen in mensen. Ik gaf mezelf bloot en vertelde hen dat ik ervoor open stond om alle processen en nieuwe vaardigheden te gaan leren. Net zoals in velen zag KWEEKERS ook de potentie in mij. Ik kreeg het vertrouwen om vol goede moed aan de slag te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar absoluut geen spijt van.”

“Ik leer het door gewoon te doen”

Op dit moment is Daphne werkzaam als Assistent Controller. Daphne is de eerste persoon die deze functie binnen KWEEKERS bekleedt. Dit zorgt ervoor dat ze ruimte heeft om de functie naar haar eigen hand in te vullen. Naast het uitvoeren van (salaris)administratie is Daphne ook bezig met het uitvoeren van controles. De bevindingen van deze controles legt ze voor aan Jacques, Controller binnen het KWEEKERS-team. In wekelijkse meetings sparren ze regelmatig samen over mogelijkheden tot verbeteringen. Deze wekelijkse sessies ziet Daphne dan ook als een kans om veel nieuwe dingen te leren.

Daphne: “Ik ben iemand die leert door het gewoon te doen. Ik probeer liever eerst zelf dingen uit te vogelen, waarbij ik misschien wel twee keer mijn hoofd stoot. Daarna vraag ik pas om hulp. Je hoeft mij niet de hele dag uit boeken te laten leren. Dat is simpelweg niets voor mij. Ik ben iemand die veel meer opsteekt van proberen en meekijken met anderen. Daarom waardeer ik de wekelijkse meetings met Jacques ook enorm. Deze meetings hebben er mede voor gezorgd dat ik binnen één jaar enorm veel nieuwe dingen heb geleerd.”

Ieder teamlid wordt evenveel gewaardeerd

De ambitie om nog verder te ontwikkelen heeft Daphne mede te danken aan de fijne en open sfeer binnen team KWEEKERS. Daphne: “Vanaf dag één heb ik het gevoel dat ik onderdeel ben van het team. Ik heb zelf vrij weinig contact met de Consultants, maar dit zorgt er absoluut niet voor dat ik geen onderdeel ben van het team. Wanneer ik wel een dag op kantoor aan het werk ben, of op KWEEKERSdagen, merk je dat iedereen erbij hoort. Het is eigenlijk een grote familie. Dat is echt een enorm pluspunt aan het werken bij KWEEKERS.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement