Noor: van trainee naar consultant

Maak kennis met onze ambitieuze Consultant Noor (24). In september begon ze haar avontuur bij KWEEKERS als trainee. Inmiddels is […]

Maak kennis met onze ambitieuze Consultant Noor (24). In september begon ze haar avontuur bij KWEEKERS als trainee. Inmiddels is ze al een aantal maanden zelfstandig aan de slag bij klanten. In dit verhaal vertelt Noor je meer over hoe zij het traineeship heeft ervaren.

‘Ik was klaar om aan de slag te gaan’

Noor is een bezig bijtje. Samen met haar vriend en haar hond woont ze in Zevenbergen, een dorpje vlak bij Terheijden. In haar vrije tijd is ze het liefste sportief bezig. Zo is ze meerdere keren per week op of om het hockeyveld van Zevenbergen te vinden. Zowel als hockeyster binnen Dames 1 als commissielid om het clubleven zo levendig mogelijk te houden.

Voordat Noor begon aan het traineeship bij KWEEKERS studeerde zij aan de Technische Universiteit van Eindhoven (TUe). Daar volgde ze de bachelor Psychology and Technology, gevolgd door de tweejarige master Human Technology Interaction. Noor: “Ik was na zes jaar lang studeren klaar voor de volgende stap. Ik wilde snel aan de slag, om mijn kennis te gaan toepassen in het werkveld.”

Geen langdurig traineeship

Dat snel aan de slag gaan bleek een grotere uitdaging voor Noor dan gedacht. Haar studie is vooral gefocust op sociale robots, maar alle startersfuncties binnen dit vakgebied zijn gebaseerd op programmeren. Noor: “Ik zag mezelf niet starten als programmeur. Je bent dan 40 uur per week bezig bent met de technische kant. Het menselijke aspect blijft hierin compleet achterwege. Dat zou ik gaan missen.” En dus besloot ze verder te zoeken dan het vakgebied waar ze voor had geleerd.

Voordat ze begon met haar zoektocht wist Noor al dat ze graag wilde starten als trainee. Daar kwam alleen een probleem om de hoek kijken. De meeste traineeships duren namelijk zes maanden. Daarna duurt het meestal nog minimaal een of twee jaar voordat je volledig zelfstandig aan de slag kan gaan. Noor: “Dat past niet bij mij. Ik leer het meeste van doen en wilde daarom ook zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kunnen gaan.” Toen ze las over het traineeship bij KWEEKERS werd ze direct getriggerd. Binnen ons traineeship word je namelijk in twee maanden tijd klaargestoomd voor het werkleven. In die twee maanden leer je de complete basis van AFAS. Daarna kun je je opgedane kennis meteen toe gaan passen in de praktijk en organisaties helpen met het optimaliseren van processen.

Sfeer proeven tijdens Talent aan Tafel

Om meer te weten te komen over dit traineeship, meldde Noor zich aan voor Talent aan Tafel. Noor: “KWEEKERS organiseerde in de zomer Talent aan Tafel. Dat is een barbecue waar iedereen de sfeer binnen KWEEKERS kan komen proeven. Toen ik daar kwam om kennis te maken met het bedrijf, voelde ik me gelijk welkom. Er was een open sfeer, je kon gezellig kletsen en vragen stellen aan medewerkers van KWEEKERS. Ik kreeg meteen een goed beeld van de cultuur binnen KWEEKERS. Dat zorgde ervoor dat ik zeer geïnteresseerd raakte in het bedrijf.”
Meer over Talent aan Tafel >

Het was voor haar meteen duidelijk: Noor wilde bij KWEEKERS aan de slag. “Ik ben leergierig en ik geef niet zomaar op. Daarom sprak het mij juist heel erg aan dat het traineeship van KWEEKERS maar twee maanden duurt. Daarna kun je gelijk aan de slag, daar leer je het meeste van. Daarnaast voelde het voor mij als een warme organisatie waarin ik me meteen op mijn gemak voelde. En dus was de keuze snel gemaakt!”

Meerdere wegen leiden naar Rome

Als trainee krijg je onder andere cursussen en training van collega’s. Dat zorgt voor een laagdrempelige manier van kennis overdragen. “Ik heb onwijs veel geleerd van de tips van mijn collega’s over hoe zij een vraagstuk binnen AFAS aanvliegen. Doordat je tijdens het traineeship zelf aan de slag gaat met casussen, ben je gelijk intensief met de software bezig. Door samen met een collega te kijken naar de onderwerpen, leer je dat er meerdere oplossingen voor het probleem zijn. Daarnaast kijk je met je collega’s naar actuele casussen. Je ziet welke stappen zij doorlopen om een probleem op te lossen. Als ik nu zelf aan de slag ben voor een klant, denk ik nog vaak terug aan de tips die ik heb gehad tijdens het traineeship. Dat is fijn, en zorgt voor houvast”.

KWEEKERS: jong en energiek

Als je Noor vraagt om KWEEKERS te omschrijven, noemt zij de woorden ‘jong’ en ‘energiek’. Noor: “Je merkt dat er binnen KWEEKERS over alles is nagedacht. Voor zowel trainees als medewerkers is er een duidelijke structuur aanwezig. Daardoor weet je precies bij wie je voor welke vragen moet zijn. Daarnaast staan ze altijd open voor suggesties. Je wordt hier echt gehoord.”

Hoe Noor zich verder wilt ontwikkelen ziet ze ook al voor zich. Op dit moment is zij werkzaam als Consultant. Haar ambitie is om uiteindelijk door te groeien naar een senior rol waarin ze nog meer verantwoordelijkheden op zich kan nemen. Noor: “Mijn doel is om uiteindelijk een klant vanaf intake tot aan het eindproduct volledig te kunnen begeleiden. Om mijn eigen kennis toe te kunnen passen op een case en mijn eigen sausje er aan te kunnen geven. Dat lijkt mij super uitdagend!”

Ons traineeship ook iets voor jou? Bekijk de vacature eens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement