Marnix: Accountmanager met passie

De sociale, werklustige Marnix (25) is sinds september lid van team KWEEKERS. Hij stapte binnen als trainee. Direct na het […]

De sociale, werklustige Marnix (25) is sinds september lid van team KWEEKERS. Hij stapte binnen als trainee. Direct na het afronden van het traineeship ging hij aan de slag als Accountmanager. Sales is namelijk zijn grootste passie. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Marnix neemt jullie mee in zijn KWEEKERS ervaringen. 

Mensen, commercie, traineeship

Marnix is een sociale, levenslustige collega. Als je hem ontmoet, dan merk je dit meteen. Hij houdt enorm van reizen. Nieuwe culturen veranderen zijn blik op de wereld. Na het behalen van zijn diploma Technische Bedrijfskunde was Marnix klaar om het werkveld te betreden. Marnix: “Studenten die Technische Bedrijfskunde hebben afgerond gaan vaak door voor het Consultancy vak. Met als doel om bedrijfsprocessen voor organisaties te optimaliseren. Tijdens mijn afstudeerstage kwam ik erachter dat dit niet voor mij is weggelegd. Ik ben resultaatgericht. In het Consultancy vak miste ik de commerciële kant. Daardoor trok sales meer mijn aandacht.” Het sales vak is alleen heel breed. Dus toen was de vraag, wat nu?

Een traineeship was wel iets voor hem. Marnix is er namelijk van overtuigd dat je tot je dertigste zoveel mogelijk moet blijven leren. “Het is belangrijk om jezelf ook die tijd te gunnen”, zegt Marnix. “Kennis is macht. Vanuit daar ligt de wereld aan je voeten.” Om zijn kennis bij te spijkeren en zijn horizon te verbreden, besloot Marnix een bericht op LinkedIn te plaatsen. In dat bericht beschreef hij heel globaal zijn wensen: ‘mensen, commercie, traineeship’. Op dit bericht kwamen veel reacties van verschillende bedrijven. Zo ook van zijn oud-leraar, die direct de link legde met KWEEKERS.

De sociale benadering bij KWEEKERS

Deze oud-leraar was niet de enige die een match zag. Ook Marnix was getriggerd: “KWEEKERS stak er voor mij bovenuit vanwege de sociale benadering. Dat kwam in alles terug. Mijn gesprek met Robert ervaarde ik als positief. Daarna besloot ik me aan te melden voor Talent aan Tafel. Een evenement dat KWEEKERS organiseert om je kennis te laten maken met de sfeer binnen het bedrijf. Het leuke van dit evenement is dat je echt in contact komt met de medewerkers. Juist dat zorgt voor een compleet beeld van de organisatie en de functies.” Tijdens Talent aan Tafel concludeerde Marnix dat de cultuur van KWEEKERS goed bij hem paste. “Ik ben een echte streber”, zegt Marnix. “Ik streef altijd naar het beste resultaat. Deze eigenschap zie ik ook terug bij KWEEKERS. Zij hebben ambitie en willen vooruit. Daarom voelde ik in het begin gelijk die klik. Dat was voor mij de doorslaggevende factor.”

AFAS kennis en teambuilding

In september startte zijn traineeship bij KWEEKERS. Die tijd heeft hij als leerzaam en nuttig ervaren. Marnix: “Voor mijn gevoel was deze periode opgedeeld in twee onderdelen. Enerzijds wordt er tijd en energie gestoken in het opdoen van kennis. Aan de andere kant wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van teamgevoel.” Tijdens het traineeship stomen we onze trainees in twee maanden klaar voor het echte werkveld. Ze leren de volledige basis van AFAS. Een intensieve, maar leerzame periode.

“Toen ik begon aan het traineeship moest ik weer heel erg wennen”, zegt Marnix. “Je gaat twee maanden lang weer volledig terug de schoolbanken in. Je leert in een korte periode veel nieuwe informatie en vaardigheden. Dat is soms even pittig. Achteraf ben ik daar wel heel dankbaar voor. Mijn kennisniveau is in twee maanden tijd behoorlijk toegenomen.”

Wie hard werkt, moet ook hard ontspannen. Dat weten we als geen ander. Daarom investeren we ook in activiteiten die het teamgevoel versterken. Marnix: “Tweewekelijks werden er activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een spelletjesavond of quiz. Op die momenten ontspan je als groep samen. Dat draagt echt bij aan het teamgevoel. Je doet het tenslotte toch samen. Je zit in hetzelfde schuitje.”

Aan de slag als Accountmanager

De meeste collega’s gaan aan de slag als Consultant na het afronden van het traineeship. Dat is bij Marnix niet het geval. Hij is binnen het Sales team aan de slag gegaan als Accountmanager. Zijn opleiding én DNA sluiten naadloos aan bij die functie. Hij is niet op zijn mondje gevallen en weet als geen ander hoe hij mensen kan enthousiasmeren. Welke richting iemand ook kiest binnen KWEEKERS, iedereen leert dezelfde basis. Marnix: “Onze dienstverlening is onwijs specifiek. Daarom is het van belang dat je alle kneepjes van het vak leert. Je hebt die basiskennis nodig.”

Groei en verantwoordelijkheid

Binnen KWEEKERS is er aandacht voor groei en ontwikkeling van collega’s. Dat geldt zowel voor professionele als persoonlijke groei. Marnix is hier een mooi voorbeeld van: “Als KWEEKERS ziet dat je meer verantwoordelijkheid aan kan, dan krijg je die ook. Dat zagen ze ook bij mij. Daardoor kreeg ik al na anderhalve maand de verantwoordelijkheid om iemand in te werken. Ook kreeg ik de kans om mij verder te ontwikkelen buiten KWEEKERS. Ik werd na één maand al ingezet als Accountmanager bij ddots, één van de andere labels binnen de KWEEKERS groep. Die nieuwe uitdagingen en verantwoordelijkheden motiveren mij iedere dag om mijzelf nog verder te ontwikkelen.”

Ook starten met een traineeship bij KWEEKERS? Bekijk de vacature voor ons talentenprogramma dan eens!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement