Kim: AFAS kun je leren

“Het tweede gesprek gaf de doorslag!”

In september startte Kim (23) als trainee bij KWEEKERS. Inmiddels heeft zij het traineeship succesvol afgerond en is zij al een aantal maanden aan het werk als Consultant. Vandaag vertelt Kim over haar persoonlijke ervaringen met het traineeship. 

Kim is een sociale, gedreven meid uit Raamsdonksveer die houdt van hard werken en doelen stellen. Dat blijkt wel uit haar studentenperiode. Na het volgen van de studie Facility Management aan Breda University of Applied Sciences, was zij nog lang niet uitgeleerd. Die lat kon hoger en daarom volgde ze ook nog de master Organisatiewetenschappen aan Tilburg University. En toen was ze wel klaar voor de volgende stap!

Deze uitdaging dacht ze gevonden te hebben bij een andere organisatie, totdat zij benaderd werd door Jorinde via LinkedIn. Ondanks het feit dat Raamsdonksveer op steenworp afstand van Terheijden ligt, kende Kim KWEEKERS nog niet. Kim: “Via een kennis hoorde ik veel goeds over KWEEKERS. Met name de jonge organisatie met de open cultuur wekte mijn interesse. En dus besloot ik het gesprek aan te gaan. Dat eerste gesprek vond plaats met Jorinde en Lars.” Al snel volgde een tweede gesprek met Simone en Jorinde. Dat gesprek gaf voor Kim de doorslag om voor KWEEKERS te kiezen. “Ik had veel raakvlakken met Simone, wat zorgde voor een fijn gesprek. Het gevoel van spanning voor de sollicitatie was meteen weg. Het was geen vragenvuur maar een open gesprek waar ik als persoon centraal stond. Ze zagen mij als persoon en niet alleen mijn vaardigheden”.

AFAS kun je leren

Kim begon zonder ook maar enige ervaring met AFAS aan het traineeship. De eerste weken waren dan ook behoorlijk intensief. In twee maanden tijd leer je werken met AFAS. In een korte periode komt er veel informatie op je af. De ochtenden staan in het teken van theorie en ’s middags passen de trainees dit toe op bestaande casussen. Zo maak je het gelijk eigen. Dat Kim nog geen ervaring had met de software van AFAS maakte haar niet bang: “Ik houd ervan om in het diepe gegooid te worden. Persoonlijk merk ik dat door zelfstandig met de informatie aan de slag te gaan, ik er het meeste van leer.”

“Daarnaast heb ik ook veel te danken aan de begeleiding tijdens het traineeship. Je krijgt trainingen van collega’s, waarvan het grootste deel ook begonnen is als trainee. Zij geven je echt het gevoel dat onzekerheid niet nodig is en dat je het wel kan!”

Balans tussen hard werken en leuke activiteiten

Kim ervaarde al snel hoe de cultuur bij KWEEKERS is. Kim: “Doordat de trainingen worden gegeven door collega’s, proef je gelijk de bedrijfscultuur. Tijdens het traineeship bouw je een persoonlijke band op, waardoor de drempel een stuk lager wordt om naar collega’s toe te stappen met vragen. Daar heb ik nu in het werkveld nog steeds profijt van. Als ik vragen over bepaalde klanten of inhoudelijke vraagstukken heb, weet ik gelijk bij wie ik aan moet kloppen. Iedereen is bereid om elkaar te helpen, wat zorgt voor een fijne, open sfeer op de werkvloer.”

Deze fijne, open sfeer is niet alleen op de werkvloer te proeven. De balans tussen hard werken en leuke activiteiten vinden we bij KWEEKERS heel belangrijk. Zo laten wij ons VUUR branden. “Tijdens het traineeship werd er eens per twee weken voor alle trainees en collega’s iets leuks georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan quizavonden en verschillende borrels. Daarnaast hebben we ook een keer een escaperoom gedaan met het hele team”, vertelt Kim. “Door deze niet-werk gerelateerde activiteiten leer je elkaar nóg beter kennen. Je ziet in zulke situaties bijvoorbeeld wie er eerder de leiding neemt. Dat zorgt voor een hecht team.”

kim medewerkersverhaal

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Inmiddels is Kim aan de slag als Consultant en draait ze al zelfstandig optimalisatieprojecten. Kim: “Bij KWEEKERS krijg je het volledige vertrouwen. Op dit moment werk ik al alleen aan optimalisatieprojecten, terwijl ik vijf maanden geleden nog weinig kennis had van AFAS. Bij KWEEKERS waardeert iedereen jou als persoon, om wie je bent. Dit zorgt ervoor dat je voldoende vertrouwen krijgt om deze projecten zelfstandig uit te voeren.”

Haar ambitieuze eigenschappen komen ook binnen KWEEKERS naar voren. Zo vertelt Kim dat zij tijdens het traineeship de specialisatie HR heeft gevolgd. Toch ontdekte ze al snel dat ze ook nog iets anders wilde gaan doen. Kim: “Tijdens het traineeship kregen we één training over Payroll. Ondanks dat ik de specialisatie HR deed, vond ik dit ook erg interessant. Om mijn doelen te behalen heb ik besloten de Opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) te gaan doen. Zo kan ik uiteindelijk aan de slag als Payroll Consultant. En daar biedt KWEEKERS de ruimte voor. Ze geven mij de mogelijkheid om mezelf zowel persoonlijk als professioneel verder te ontwikkelen. Dat waardeer ik enorm!

‘Geen dag is hetzelfde en dat spreekt mij het meest aan!’

Iedere dag bij KWEEKERS is anders. Die afwisseling binnen de organisatie spreekt Kim het meeste aan. Zo vertelt ze: “Ik vind het leuk dat er echt een combinatie tussen de twee kanten van IT mogelijk is. Aan de ene zijde heb je de harde kant van IT, namelijk het bouwen in AFAS. Aan de andere zijde heb je meer de zachte kant van IT, zoals het klantcontact. Als je een langere periode samenwerkt met een klant, bouw je echt een band samen op. Ze zijn je dankbaar voor het werk dat je levert. Ik kan echt iets voor hen en de organisatie betekenen en dat vind ik heel leuk!”

Denk jij nu: zo’n traineeship lijkt mij ook wel wat. Dan hebben we goed nieuws! In mei start namelijk een nieuw traineeship.

Solliciteer hier op het traineeship: VACATURE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement