Aykut’s ervaring met het traineeship

In mei 2022 startte het eerste traineeship van dit jaar. Dit programma hebben wij het leven ingeroepen om talenten klaar […]

In mei 2022 startte het eerste traineeship van dit jaar. Dit programma hebben wij het leven ingeroepen om talenten klaar te stomen tot young professionals bij de KWEEKERS Groep en onder te dompelen in onze wereld. In twee maanden tijd leer je alles wat je moet weten over KWEEKERS, de software van AFAS en jouw rol als Junior Consultant, zodat je met vertrouwen aan de slag kan in het werkveld. Afgelopen mei hebben vijf trainees dit talentenprogramma doorlopen en goed afgerond. Wij vroegen naar hun ervaring met het traineeship. 

Vandaag aan het woord: Aykut

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens het traineeship?

Aykut: “Los van het inhoudelijke, wat natuurlijk erg belangrijk is wanneer je het vak goed wilt uitvoeren, vind ik het zelf belangrijk om geleerd te hebben te accepteren dat je niet alles kunt weten over AFAS. Het is een erg uitgebreid softwarepakket, waardoor het ondenkbaar is om alles te kennen en kunnen. Door dit te accepteren is het soepeler gaan lopen voor mijzelf.”

“De laagdrempeligheid tussen collega’s bij KWEEKERS heeft hier een aanzienlijke bijdrage in gehad. Wanneer ik niet direct een antwoord op een vraagstuk had kon ik makkelijk aankloppen bij collega’s. Zij waren dan ook bereid om je met tekst en uitleg verder te helpen. Dit is nu na het afronden van mijn traineeship nog steeds zo! Hierin hoef ik geen onderscheid te maken tussen mijn directe collega’s (mede-trainees/ Junior Consultants) of collega’s die een andere functie hebben binnen KWEEKERS. Iedereen is bereid je verder te helpen, zolang je dit maar aan kunt geven. Dat geeft een fijn gevoel!”

Wat vond je het leukst tijdens het traineeship?

Aykut: “Ik had zelf geen AFAS of consultancy ervaring voordat ik begon aan het traineeship. Daarom vond ik het heel leuk om te ervaren dat het vak mij ligt en dat ik het ook echt leuk vind om te doen. Voordat ik begon had ik voor mezelf nog niet helemaal duidelijk of het ook echt mijn ‘ding’ zou zijn. De weg die ik heb bewandeld tijdens het traineeship, met alle ups en downs, heeft ervoor gezorgd dat ik hierachter kon komen. Daarnaast vond ik de teambuilding activiteiten die in het traineeship gepland waren ook heel leuk en nuttig!”

Wat vond je het lastigst?

Aykut: “Ik vond het, het meest lastige om een juist moment te kiezen voor de schakeling tussen de gegeven trainingen en de eindopdracht. De invulling van de eindopdracht is geheel eigen verantwoordelijkheid en vanaf dag één zit je als trainee in de trainingen. Tijdens de trainingen komt er een heleboel informatie op je af en tussen de trainingen door ben je bezig met het verwerken van deze info. We kregen dagelijks een bepaalde hoeveelheid tijd om te werken aan de eindopdracht. In het begin was het echt zoeken voor mij hoe ik invulling moest geven aan deze tijd. Naarmate ik verder kwam in het traineeship werd het ook voor mezelf steeds duidelijker hoe ik invulling wilde geven aan de tijd én aan de eindopdracht. Vanaf het moment dat dit duidelijk werd, ben ik veel doelgerichter gaan werken.”

Ben je nu na het traineeship zelfverzekerd genoeg om bij de klant aan de slag te gaan?

Aykut: “Door het complete plaatje van het traineeship (theorie/praktijk/soft skills) in combinatie met een hele leuke club collega’s, waarvan je zeker weet dat ze klaar staan voor je wanneer nodig, ben ik zeker weten zelfverzekerd genoeg om bij onze klanten aan de slag te kunnen.”

Hoe vind je de overgang van het traineeship naar het ‘echte’ werk?

Aykut: “Door de sfeer ging ik mezelf eigenlijk al erg vroeg thuis voelen bij KWEEKRS. Daardoor voelt het gek genoeg voor mij alsof ik hier al een langere tijd in dienst ben. De eerste keer bij de allereerste klant gaf natuurlijk wat gezonde spanning. Toch voelde ik me er klaar voor en keek ik vooral uit naar de uitdaging die me te wachten stond. De ‘overgang’ voelde voor mij heel natuurlijk.”

Hebben we je geïnspireerd met de ervaring van Aykut en geeft dit jou het gevoel wat je wilt krijgen bij een traineeship? Aarzel dan niet langer en pak die kans door vandaag nog te solliciteren! Je vind de vacatures hier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement