Laurens: Lid van de ‘KWEEKERS harde kern’

We spraken weer eens met Laurens de Bruijn (26). Lid van de ‘KWEEKERS harde kern’. En dat is niet zonder […]

We spraken weer eens met Laurens de Bruijn (26). Lid van de ‘KWEEKERS harde kern’. En dat is niet zonder reden: Laurens startte als onze allereerste stagiair en is inmiddels doorgegroeid tot Senior Lead Consultant. In vierenhalf jaar tijd heeft hij onwijs veel stappen gezet. Daar zijn wij, net als Laurens, super trots op. Lees je mee? 

Na het behalen van zijn diploma Bedrijfskunde, het succesvol afronden van zijn stage én het volgen van een intern opleidingstraject startte Laurens in 2018 als Junior Consultant bij KWEEKERS. Al snel schudde hij het woord Junior van zijn functietitel af, voegde daar Senior aan toe en inmiddels kan hij zich zelfs Senior Lead Consultant noemen. Nu, vierenhalfjaar later, kunnen we zeggen dat we samen gegroeid zijn. Hoe tof is dat?

Samen veranderen en groeien

In die vierenhalfjaar samen is er niet alleen veel veranderd in Laurens zijn ontwikkeling en functietitels. Onze organisatie heeft in die periode een enorme groei doorgemaakt. En dat hebben we samen gedaan. “Ik heb de hele groei van KWEEKERS vanaf het begin meegemaakt”, zegt Laurens. “De afgelopen jaren is KWEEKERS enorm gegroeid. Zowel in het aantal medewerkers als de professionele uitstraling die daarbij hoort. Bij de groei van een organisatie ontstaan automatisch ook nieuwe en andere functieprofielen. Daarom zijn we intern de laatste tijd veel bezig geweest met het uitschrijven van die functieprofielen en de gewenste competenties die daarbij horen.”

Met het ontstaan van nieuwe functies, ontstaan ook nieuwe kansen. Die kansen moet je overigens wel zelf benutten. Maar daar wist Laurens wel raad mee: “De route van afstudeer stagiair naar Senior Lead Consultant is voor mij heel natuurlijk gegaan. Als je binnen KWEEKERS zelf genoeg ambitie toont, zijn er genoeg mogelijkheden om door te groeien. Je moet daarvoor wel zelf een stapje extra willen doen. Niet alleen voor klanten, maar ook voor je collega’s.”

Wat doet een Senior Lead Consultant dan precies?

Senior Lead Consultant klinkt natuurlijk als een dure functietitel (is het ook!), maar wat houdt die functie eigenlijk in? En wat is het verschil ten opzichte van een (Junior) Consultant? Laurens: “Als (Junior) Consultant ligt er een uitgeschreven plan voor je klaar waarin staat beschreven wat ingericht moet worden bij de klant. Je krijgt een uitgewerkte intake aangeleverd waarin kaders zijn aangebracht voor de inrichting. Vervolgens ga je hiermee aan de slag en haal je zelf de aanvullende details op bij de klant. Als Senior Consultant verzorg je daarnaast zelf de inhoudelijke intakes met de klant. Je gaat samen in gesprek om te achterhalen waar de kansen liggen, en vertaalt dit naar de mogelijkheden van de software van AFAS. Dit soort intakes verzorg je ook als Senior Lead Consultant. Daar komt bij dat je ook verantwoordelijk bent voor interne kennisdeling en procesoptimalisaties.” Dat is niet gek, want als je ons kent, weet je dat we veel tijd investeren in het opleiden van onze collega’s. Op die manier kunnen we namelijk de beste oplossingen bieden aan onze klanten.

Van buddy tot het organiseren van interne opleidingen voor collega’s

Laurens houdt zich naast onze klanten dus ook bezig met de interne opleiding van collega’s. Mét plezier. “Samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat onze interne opleidingen op peil blijven”, zegt Laurens. “De interne opleidingen zijn met name gericht op de inhoud en consultancy vaardigheden. Nieuwe medewerkers worden bij ons ook gekoppeld aan een buddy. Die buddy staat altijd voor je klaar om je te begeleiden en je vragen te beantwoorden. Ik heb dat nu zelf al bij vijf collega’s mogen doen en dat geeft veel voldoening. In de basis krijgt iedereen hetzelfde opleidingstraject, maar iedereen vliegt het anders aan. Dat vind ik echt heel tof om te zien.”

Daarnaast verzorgen we veel trainingen, specifiek gericht op AFAS kennis. “Door onze collega’s op te blijven leiden kunnen we zowel intern als aan onze klanten een belangrijke belofte doen”, zegt Laurens. “De ‘geen gezeik garantie’ noemen we dat. Daarmee garanderen we onze klanten dat wij ervoor zorgen dat het geregeld wordt zoals afgesproken, zonder extra hoofdpijn. Om dat te kunnen garanderen onderzoeken we het interne kennisniveau. We hebben een lijst met alle modules/functionaliteiten binnen AFAS. Iedere collega wordt dan gevraagd naar zijn of haar kennisniveau op specifieke processen. Als een onderdeel vervolgens een lagere score heeft in tegenstelling tot andere functionaliteiten, organiseren we trainingen om die kennis naar een hoger niveau te tillen.”

Business Consultant is het volgende doel

Laurens is nog lang niet uitgeleerd en wil blijven groeien: zowel professioneel als persoonlijk. Hij heeft ambities. Wil zichzelf blijven ontwikkelen. Zijn volgende stap binnen KWEEKERS, al is het op lange termijn, heeft hij al uitgedacht. “Ik heb mezelf altijd voorgenomen dat je binnen een bedrijf altijd perspectief voor de toekomst moet hebben, KWEEKERS biedt dit”, zegt Laurens. “Wanneer de kans zich voordoet wil ik ervoor gaan om een volgende stap te zetten. Dat betekent natuurlijk niet dat ik niet heel veel energie haal uit mijn huidige functie. Mijn volgende doel is om door te groeien tot Business Consultant. Dat is momenteel de hoogst haalbare functie binnen consultancy. Je wordt overigens niet zomaar Business Consultant: daar moet je hard voor werken en flink wat jaren ervaring opdoen. Ik ben bereid om daar hard voor te werken. Als ik een doel voor ogen heb, doe ik er alles aan om deze te halen.”

Nog steeds op zijn plek

Na alle jaren samen zit Laurens nog steeds goed op zijn plek bij KWEEKERS. Ondanks dat er veel veranderd is, is de kern hetzelfde gebleven. “De sfeer is nog precies hetzelfde als in het begin”, zegt Laurens. “Toen ik bij KWEEKERS begon wist ik dat het een startup was. Je kiest dan echt bewust voor de cultuur en het verhaal van de organisatie, want je weet dat er vanaf dat moment nog veel dingen moeten gaan ontwikkelen binnen het bedrijf. De cultuur is vanaf het begin erg belangrijk geweest en wordt ook zo naar iedereen uitgedragen. Dat komt mede doordat daar continu op gestuurd wordt en dit wordt getoetst bij de medewerkers.” En dat is niet zonder reden: onze cultuur is heilig.

Ben je nu zelf benieuwd naar onze cultuur? Een aantal keer per jaar organiseren we Talent aan Tafel. Onder het genot van lekker eten en drankjes kan jij praten met onze collega’s en zo letterlijk cultuur komen proeven. Ontdek of dit bij jou past en wat voor jou de mogelijkheden binnen de KWEEKERS Groep zijn. Of check direct alle openstaande vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement