Jochem: “Ik deel graag mijn kennis met mijn collega’s.”

Binnen de KWEEKERS-groep hebben alle collega’s één overeenkomst: de interesse in AFAS. Het woord interesse is in het geval van […]

Binnen de KWEEKERS-groep hebben alle collega’s één overeenkomst: de interesse in AFAS. Het woord interesse is in het geval van Jochem te zacht uitgedrukt: het is eerder een passie. Jochem is inmiddels al bijna drie jaar werkzaam bij KWEEKERS en heeft zich van Consultant ontwikkeld tot Senior Lead Consultant en AFAS Expert ERP. Vandaag vertelt hij graag meer over zijn passie en ontwikkelingen binnen KWEEKERS. 

Eén doel: aan de slag als AFAS Consultant

Jochem van der Stoel (24) is een échte Brabander: opgegroeid in Veldhoven en op dit moment woonachtig in Den Bosch. Zijn vrije tijd besteedt Jochem graag op een sportieve manier. Van boulderen tot aan wakeboarden: voor hem is niets te gek! Zijn passie voor AFAS ontwikkelde hij al tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde. Gedurende zijn stage in het derde jaar werd bij zijn stagebedrijf AFAS geïmplementeerd. Aangezien Jochem deze implementatie interessanter vond dan zijn eigen stageopdracht, is hij nauw bij het proces betrokken geweest. Jochem: “Tijdens mijn stageperiode ontdekte ik dat ik de implementatie van AFAS zeer interessant vind. Ik zag direct welke mogelijkheden AFAS allemaal biedt. Na het afronden van mijn opleiding ben ik eerst gaan reizen door Zuid-Afrika. Tijdens deze reis werd mij duidelijk dat ik iets met mijn interesse in AFAS wilde gaan doen. Ik wilde de werkzaamheden gaan uitvoeren die ik tijdens de implementatie bij mijn stagebedrijf deed, maar dan niet voor één bedrijf. Ik wilde AFAS Consultant worden. Zo kwam ik uiteindelijk bij KWEEKERS terecht.”

Resultaatgericht en behulpzaam

De match tussen KWEEKERS en Jochem was vanaf moment één merkbaar. De cultuur binnen KWEEKERS was voor Jochem dan ook de doorslaggevende factor om uiteindelijk bij ons te starten. “Vanaf de eerste kennismaking merkte ik dat KWEEKERS bij mij past”, vertelt Jochem. “Ik hou ervan om resultaatgericht te werken. Ik vind het leuk om uitdagingen met beide handen aan te pakken. De kernwaarden van KWEEKERS passen perfect bij deze werkwijze. Daarnaast hou ik ervan om mijn kennis over AFAS te delen met zowel collega’s als klanten. Vanaf het begin werd duidelijk dat ik hier de kans voor zou krijgen. Er zijn genoeg mogelijkheden om je eigen input te leveren. KWEEKERSdagen zijn daar een goed voorbeeld van. Bovendien merkte ik al snel dat alle collega’s enorm bereid zijn om elkaar te helpen. Als je er even niet uitkomt is er altijd wel iemand waar je op terug kan vallen, waar je mee kan sparren. Al deze factoren maken het dat ik voor KWEEKERS heb gekozen.”

De ontwikkeling van Consultant naar Senior Lead Consultant

Toen Jochem aan de slag ging als Consultant had hij al twee jaar werkervaring met AFAS op zak. Toch merkte hij dat zijn kennis over de software bij KWEEKERS in korte periode enorm werd verbreed. Jochem: “Toen ik startte als Consultant was ik vooral gespecialiseerd in logistieke projecten. Bij KWEEKERS kreeg ik de kans om mij veel breder te gaan oriënteren. Zo begon ik bijvoorbeeld bij Intern Beheer. Daar heb ik veel geleerd over InSite en OutSite. Met deze vaardigheden ben ik me nog verder gaan verdiepen. Zo vind ik het tof om bezig te zijn met de U-Turn van MOOQE. Deze koppeling biedt nog veel meer mogelijkheden bovenop wat AFAS al kan. Daarnaast heb ik mezelf ook gespecialiseerd in cockpits: daar kan ik rapportages vanuit AFAS mee maken. Daar kun je veel creativiteit in kwijt.”

Door zijn uitgebreide kennis over AFAS maakte Jochem begin dit jaar de stap naar Senior Lead Consultant. Dit heeft zijn dagelijkse werkzaamheden veranderd. Jochem: “Als Senior Lead Consultant voer je bovenop consultancytaken ook de intakes bij klanten uit. Je kijkt samen met de klant hoe AFAS het beste bij hun processen kan aansluiten en hoe deze het beste geïmplementeerd kan worden. Je waarborgt de kwaliteit van projecten. Het opleiden van collega’s komt hier ook bij kijken. Daar haal ik veel voldoening uit. Op dit moment ben ik bezig om de intakegesprekken te standaardiseren. Er zijn steeds meer Consultants die deze gesprekken voeren. Om de kwaliteit van de intakegesprekken te kunnen waarborgen, zijn we in kaart aan het brengen hoe we hier een standaardisatie op kunnen uitvoeren.”

“Er wordt geluisterd naar mijn input”

Tijdens zijn studie is Jochem veel bezig geweest met het optimaliseren van processen. Deze kennis past hij dan ook graag toe binnen KWEEKERS. Daar zijn wij heel blij mee. Jochem: “Intern loop ik af en toe tegen processen aan die naar mijn mening geoptimaliseerd kunnen worden. Deze bevindingen stuur ik dan ook in als verbeteracties. Ik merk dat daar echt iets mee gedaan wordt. Binnen KWEEKERS krijg ik echt de ruimte om mijn eigen input te leveren. Zo heb ik bijvoorbeeld een rapportage gemaakt over een stuk van onze serviceafdeling. Ik heb nieuwe KPI’s opgesteld en daar overzichten van gemaakt. Hier krijg in intern veel positieve feedback op. Die waardering is fijn om te krijgen.”

Project uitgelicht: Register Belastingadviseurs

Als Jochem één hoogtepunt mag benoemen uit zijn KWEEKERS-carrière, wil hij graag het project van Register Belastingadviseurs uitlichten. Binnen dit project heeft Jochem veel werk verzet. “Het project van Register Belastingadviseurs was een groot project”, vertelt Jochem. “Het week op veel gebieden af van de standaardoplossingen. Op technisch gebied vroeg dit af en toe om zeer complexe oplossingen. Toch hebben we samen met ons team in een korte periode een zeer mooi eindresultaat weten te behalen. Daar ben ik trots op. We hebben veel processen geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Op dit moment loopt er zelfs nog een extra optimalisatieproces. We ontvangen zowel vanuit het bedrijf als van hun eigen klanten complimenten over de implementatie. Dat maakt het werk leuk.”

Concrete jaardoelen opstellen

KWEEKERS staat voor de ontwikkeling van eigen collega’s. Zowel in het werkveld als op persoonlijk vlak. Zo wordt interne kennisdeling tijdens KWEEKERSdagen gestimuleerd en worden met alle collega’s jaardoelen opgesteld. Jochem is de jaren dat hij werkzaam is bij KWEEKERS actief bezig geweest met zijn jaardoelen. Zo had hij in 2020 de doelstelling om zijn AFAS-expert te halen. Deze doelstelling is met vlag en wimpel behaald. Een prestatie waar zowel hijzelf als wij enorm trots op zijn! Jochem: “Het halen van mijn AFAS Expert ERP is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning die ik vanuit KWEEKERS heb mogen ontvangen. Je merkt dat er aan iedere collega aandacht wordt besteed.” In 2021 stelde hij het doel op om in 2022 aan de slag te gaan als Senior Consultant. Deze doelstelling werd na hard werken ook zeker behaald, waardoor Jochem nu alweer acht maanden in zijn nieuwe functie fungeert. Dit jaar is Jochem aan de slag met het vergaren van meer kennis en ervaring over intakes en het standaardiseren van processen en de inrichting.

Als we vragen naar de verdere doelen van Jochem, antwoord hij: “go with the flow”. Jochem: “KWEEKERS is in de drie jaar tijd dat ik hier werk zo gegroeid, dat ik het lastig vind om concrete doelen te stellen. In plaats van dat ik vaste doelen stel, ga ik liever mee met de stroming die KWEEKERS aanneemt. Ik ben benieuwd waar zowel KWEEKERS als ik over een paar jaar staan!”

Ben je nu zelf benieuwd naar onze cultuur? Een aantal keer per jaar organiseren we Talent aan Tafel. Onder het genot van lekker eten en drankjes kan jij praten met onze collega’s en zo letterlijk cultuur komen proeven. Ontdek of dit bij jou past en wat voor jou de mogelijkheden binnen de KWEEKERS Groep zijn. Of check direct alle openstaande vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement