Gijs’ ervaring met het traineeship

In mei 2022 startte het eerste traineeship van dit jaar. Dit programma hebben wij het leven ingeroepen om talenten klaar […]

In mei 2022 startte het eerste traineeship van dit jaar. Dit programma hebben wij het leven ingeroepen om talenten klaar te stomen tot young professionals bij de KWEEKERS Groep en onder te dompelen in onze wereld. In twee maanden tijd leer je alles wat je moet weten over KWEEKERS, de software van AFAS en jouw rol als Junior Consultant, zodat je met vertrouwen aan de slag kan in het werkveld. Afgelopen mei hebben vijf trainees dit talentenprogramma doorlopen en goed afgerond. Wij vroegen naar hun ervaring met het traineeship. 

Vandaag aan het woord: Gijs

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens het traineeship?

Gijs: “Voor mij is dat echt het totaalplaatje van het beroep als consultant, ik had hier namelijk geen ervaring mee. Door het traineeship ben ik in twee maanden tijd volledig klaargestoomd voor het werk en heb ik kennis kunnen maken met zowel de harde als de zachte kant van het consultant zijn. Dus enerzijds de software zelf en de mogelijkheden binnen AFAS en anderzijds het omgaan met klanten.”

Wat vond je het leukst tijdens het traineeship?

Gijs: “Ik vind het erg prettig om elke dag een onderdeel uitgelegd te krijgen door iemand uit de eigen organisatie, een ervaringsdeskundige dus. Op deze manier leer je dag voor dag  mensen kennen en krijg je steeds nieuwe inzichten, verhalen en kennis. Daarnaast is het erg prettig om tegelijk met een groep mensen aan hetzelfde traineeship te beginnen, omdat je samen in hetzelfde schuitje zit en elkaar echt kunt helpen.”

Wat vond je het lastigst?

Gijs: “Het moeilijkst vond ik de manier waarop de eindopdracht vormgegeven moest worden. Je krijgt zeer beknopte informatie en daarna is het aan jouzelf om uit te zoeken hoe je dit project aan gaat pakken. Het heeft bij mij best lang geduurd voordat ik een plan van aanpak had. Desondanks heb ik dit wel als erg leerzaam ervaren.”

Ben je nu na het traineeship zelfverzekerd genoeg om bij de klant aan de slag te gaan?

Gijs: “Ik vind dat ik na het traineeship inderdaad zelfverzekerd genoeg ben om bij een klant aan de slag te gaan. Aan het eind van het traineeship keek ik hier ook echt naar uit. Hierbij is het voor mij het belangrijkst om te accepteren dat ik echt nog niet alles weet en dat ik vooral leergierig blijf naar alles wat ik nog kan en moet leren. Daarnaast heb ik een hele hoop collega’s die altijd bereid zijn om me te helpen als ik zaken niet direct weet.”

Hoe vind je de overgang van het traineeship naar het ‘echte’ werk?

Gijs: “Uiteraard is dit wel even wennen, we hebben als groep natuurlijk twee maanden aaneengesloten samen in een kantoor gezeten, trainingen gehad en elkaar echt goed leren kennen. Na het traineeship begint het echte werk en zie je elkaar ineens veel minder en ben je echt met klanten bezig. Persoonlijk is de overgang voor mij erg goed gegaan, omdat ik meteen het vertrouwen heb gekregen om een mooi traject bij een leuke klant voor een aantal dagen per week te gaan draaien.”

Hebben we je geïnspireerd met de ervaring van Aykut en geeft dit jou het gevoel wat je wilt krijgen bij een traineeship? Aarzel dan niet langer en pak die kans door vandaag nog te solliciteren! Je vind de vacatures hier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement