David: van afgestudeerd in rechten naar AFAS Expert ERP en Projectleider

“Stilstaan doet David zeker niet; zijn ontwikkelingen blijven doorgaan”

Anderhalf jaar geleden begon David zijn KWEEKERS-avontuur zonder enige kennis van AFAS Software. In een korte periode ontwikkelde hij zich van trainee naar Consultant en heeft hij begin dit jaar de overstap naar Projectleider gemaakt. Ontwikkelingen om trots op te zijn. In dit verhaal neemt David jullie mee in zijn avonturen binnen KWEEKERS. 

David van Beek (27) is anderhalf jaar geleden onderdeel geworden van team KWEEKERS. In zijn vrije tijd kun je hem omschrijven als een échte sportieveling. Zo is hij meerdere keren per week op het hockeyveld te vinden, vindt hij het heerlijk om te fietsen en mountainbiken én te wakeboarden in de zomer. Naast dat hij een sportieveling is, zou hij zichzelf omschrijven als ambitieus en sociaal. Niet alleen in zijn privéleven maar ook op professioneel gebied komen deze eigenschappen goed naar voren. David: “Mijn sociale eigenschappen komen tijdens mijn werk goed van pas. Ik werk met verschillende organisaties samen, waardoor het fijn is dat ik makkelijk contact met mensen kan leggen. Dit krijg ik ook vaker van klanten te horen. Daarnaast ben ik iemand met veel ambities en hou ik ervan om in mijn werk zelfstandig stappen te maken. ‘Gewoon doen’: dat is het motto waar ik iedere dag mee werk.”

Van rechtsgeleerd naar Consultancy

Voordat David bij KWEEKERS in dienst kwam werkte hij drieënhalfjaar als fiscalist bij een advocatenkantoor. Een logische stap; hij rondde namelijk twee bachelors en een master in rechten af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na één jaar fulltime als fiscalist aan de slag te zijn geweest, kwam hij erachter dat rechtsgeleerdheid niet het vakgebied was waar hij energie van kreeg. Financieel advies uitbrengen: dat was waar David meer naar opzoek was. Via zijn broertje kwam hij in aanraking met ERP Consultancy. Het perfecte beroep waar hij advisering en zijn liefde voor cijfers in zou kunnen combineren. Hij ging op zoek naar een organisatie die aansloot bij zijn wensen en vond deze in KWEEKERS. “Ik kende KWEEKERS al voor mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging”, vertelt David. “Mijn moeder is met haar werk al meer dan vier jaar lang klant van KWEEKERS. Zij vertelde mij wel vaker dat KWEEKERS een jong, innovatief en leuk bedrijf was. Zo heb ik de organisatie altijd op mijn netvlies gehad. Toen ik besloot de Consultancy kant op te gaan, kon het ook niet anders dan bij KWEEKERS te solliciteren. Ik heb nu echt het gevoel alsof ik op mijn plek zit. Na de zoektocht voelde het als thuiskomen.”

Aan de start van zijn KWEEKERS-carrière had David vrijwel geen kennis van AFAS Software. Daarom volgde hij het traineeship en legde in korte periode een stevig fundament voor de rest van zijn loopbaan. David: “Voordat ik bij KWEEKERS in dienst kwam wist ik dat je kon boekhouden met de software van AFAS, verder was het voor mij nog volledig onbekend. Vanwege mijn studie en mijn voorgaande werkervaring had ik vrij veel fiscale kennis. De financiële module ging mij daardoor gelukkig gemakkelijk af. Verder was de start af en toe best pittig en echt wel even aanpoten. Gelukkig ben ik niet vies van aanpakken en heb ik de stof in een vrij korte periode volledig eigen weten te maken.”

Ontwikkeling naar Projectleider

Na het afronden van het traineeship ging David vooral aan de slag met de module Financieel. Dat was namelijk waar zijn kracht én zijn passie lag. Vanaf januari 2022 begon het te kriebelen en voelde David dat hij kennis wilde opdoen van alle andere modules. Zogezegd, zo gedaan: in juni vorig jaar voerde hij projecten uit binnen alle modules. Zich breed kunnen inzetten en overal kennis van hebben: dat is waar David energie van krijgt. De afwisseling binnen zijn werk vindt hij het allerleukste. “Iedere dag met andere modules en andere projecten bezig zijn, dat maakt mijn werk zo leuk”, vertelt David. “Op dit moment word ik onder andere ingezet op complexe BTW- of financiële vraagstukken. Dat is heel tof, omdat deze vraagstukken net wat meer denkwerk van mij vragen. Het is ook tof om te zien dat collega’s mij hiervoor weten te vinden én dat ze vertrouwen in mij hebben om deze vraagstukken op te lossen.”

Stilstaan doet David zeker niet; zijn ontwikkelingen blijven doorgaan. Sinds 1 januari dit jaar heeft hij namelijk de overstap van Consultant naar Projectleider gemaakt. Een ontwikkeling waar zowel KWEEKERS als David heel trots op is. David: “In mijn allereerste ontwikkelingsgesprek heb ik al aangegeven dat projectleiding mij zeer interessant leek. Om deze stap te kunnen maken had ik wel nog heel wat werkervaring als Consultant nodig. Deze ervaring heb ik het afgelopen jaar flink kunnen opdoen. Toen afgelopen zomer duidelijk werd dat er binnen KWEEKERS meer projectleiders nodig waren, werd teruggeblikt naar mijn eerste ontwikkelingsgesprek en mijn ambitie om ooit deze rol te vervullen. Samen met KWEEKERS besloot ik dat het de uitgelezen kans was om mijn ambities na te jagen. Het aankomende half jaar zal vooral in het teken staan van klaarstomen voor projectleiding. Door mee te kijken met huidige Projectleiders en zelf al een aantal projecten op te pakken kan ik langzamerhand de fijne kneepjes van het vak leren. Vanaf het tweede half jaar zal ik volledig zelfstandig aan het werk gaan als Projectleider. In die rol ben ik verantwoordelijk voor de intakes van nieuwe projecten en voor de coördinatie van deze projecten.”

David Medewerkersverhaal

Project uitgelicht: Saver

Het eerste project dat David zelfstandig heeft gedraaid kan hij zich nog heel goed herinneren. Meer dan één jaar lang is David wekelijks aan de slag gegaan met het implementeren van de Financieel-, Inkoop- en Verkoopmodule in AFAS Software voor Saver. Een project waar hij met veel trots op terugkijkt. “Als ik terugkijk op mijn ontwikkeling binnen de implementatie voor Saver, is het bijna niet te beschrijven hoe grote stappen ik binnen één jaar tijd heb gemaakt. In september 2021, aan de start van het project, had ik nog veel ondersteuning van verschillende collega’s nodig. Ik was nog zoekende en wist niet goed hoe zulke grote projecten aan te pakken. Vrij snel daarna leerde ik steeds meer hoe ik mijn kennis toe kon passen en kon ik steeds zelfstandiger aan de slag. Uiteindelijk heb ik samen met het team van Saver dit project tot een succes kunnen brengen. Het is gaaf om te zien hoe veel we uiteindelijk elkaar hebben gebracht.”

Meer lezen over wat KWEEKERS voor Saver heeft kunnen betekenen? Lees dan hier het klantverhaal!

De ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen

Eén van de hoogtepunten binnen de carrière van David voor KWEEKERS is het opleiden van nieuwe collega’s in het traineeship van de zomer 2022. David: “Ik vind het heel tof om te zien dat ik binnen één jaar tijd mezelf zo heb weten te ontwikkelen, dat ik vanuit KWEEKERS het vertrouwen heb gekregen om nieuwe collega’s op te leiden. Ik heb geprobeerd de nieuwe collega’s mee te nemen in mijn kennis en ze vooral zelf aan de slag laten gaan. Uiteindelijk leer je daar het meeste van.”

De aankomende periode staat voor David in het teken van ontwikkeling als Projectleider. Toch kijkt hij al verder en weet hij dat dit niet zijn eindstation is. “Ik ben iemand die doelen stelt en zich wil blijven ontwikkelen”, vertelt David. “De stap naar Projectleider is al heel mooi. Toch weet ik van mezelf dat ik me nog verder wil ontwikkelen en dat het hier niet ophoudt. Ik wil mezelf blijven uitdagen. Het is fijn dat ik daar bij KWEEKERS ook de ruimte voor krijg. Zij juichen deze ontwikkelingen alleen maar toe.”

Benieuwd of er ook mogelijkheden voor jou zijn binnen KWEEKERS? Bekijk hier de vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement