Personeelsplanning is een uniek proces

Als grootste AFAS implementatie en optimalisatie partner, kennen we zelf het systeem door en door. Onze consultants zorgen er samen met de medewerkers van jouw organisatie voor dat alle mogelijkheden van AFAS Profit optimaal benut worden. 

In de flexbranche waar je met verschillende type medewerkers te maken hebt, kom je vaak uitdagingen tegen als het gaat om planning. Bijvoorbeeld eigen medewerkers en personeel dat uitgeleend wordt. Dit is een uniek planningsproces wat vaak lastig vast te leggen is in standaardsoftware. Ook binnen de zorg is plannen een uitdaging, omdat steeds meer organisaties (en met name binnen de VVT) veel met ZZP’ers werken.

Zelf staan we ook af en toe voor een aantal unieke uitdagingen en één daarvan is het plannen van consultants. Het plannen van consultants is namelijk een uniek en dynamisch proces wat niet makkelijk verwerkt kan worden in standaard software als dat van AFAS. Iedere consultant heeft zijn/haar eigen agenda en eigen expertises. Dit maakt het planningsproces ingewikkeld.

Standaard planningstools voldeden niet

In het verleden gebruikte KWEEKERS een aantal standaard planningstools, maar deze lieten vaak wat te wensen over. De tool updatet niet vaak genoeg, waardoor de data handmatig in meerdere systemen ingevoerd moest worden. Dit leidde tot onnodige handelingen en kostte veel teveel tijd.

De naam zegt het al, een standaard planningstool wordt ontwikkeld op basis van een proces wat bij veel bedrijven de standaard is. Maar, het plannen van consultants is geen standaard proces. Ook wanneer je het verlof en verzuim van al deze mensen inzichtelijk wilt hebben tijdens het plannen. Dit maakte het ingewikkeld om met bestaande planningstools aan de slag te gaan.

Een op maat gemaakte planningstool met Mendix

Al enige tijd maken we gebruik van een op maat gemaakte planningstool met behulp van het Low-Code platform Mendix. Deze tool is als het ware om ons specifieke planningsproces heen gebouwd, waardoor het voldoet aan alle behoeften bij het plannen van consultants. Zo was overzicht een belangrijk aspect, maar ook zijn er verschillende shortcuts ontwikkeld waardoor er minder handelingen uitgevoerd hoeven te worden. De functionaliteiten in deze tool besparen onze projectleiders en consultancy managers heel veel tijd en moeite.

Koppeling met AFAS

Het bronsysteem AFAS is bij ons bij alles het uitgangspunt. De connectie tussen de planningstool met de software van AFAS als bronsysteem is de belangrijkste voorwaarde. Door de live koppeling tussen AFAS en de planningstool, wordt de actuele informatie uit AFAS opgehaald. Indien er in de planningstool wijzigingen worden doorgevoerd, worden deze ook direct doorgestuurd naar AFAS. Dit zorgt ervoor dat beide systemen altijd gevuld zijn met actuele data.

Een stapje dichter bij digitale wendbaarheid

Door het inzetten van deze planningstool kan KWEEKERS flexibeler en sneller inspelen op veranderingen in de planning. Dit maakt onze organisatie digitaal wendbaarder en zorgt ervoor dat het proces rondom het plannen van consultants kan worden geautomatiseerd en geoptimaliseerd.

Wil je weten of er een planningstool te ontwikkelen is die naadloos aansluit op jouw planningsproces? Neem contact met ons op!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: