Danny: “Door initiatief te nemen kunnen er mooie dingen op je pad komen.”

Projectmanagement en software development laten het hart van Danny sneller kloppen. Ruim drie maanden geleden maakte hij na dertien jaar […]

Projectmanagement en software development laten het hart van Danny sneller kloppen. Ruim drie maanden geleden maakte hij na dertien jaar bij zijn oude werkgever de overstap naar team KWEEKERS. Zijn ervaringen en kennis zorgen voor nieuwe inzichten. Daar worden wij heel blij van. 

Van implementatiemedewerker naar projectmanager

Maak kennis met Danny Goudriaan: een hardwerkende Rotterdammer. Dertien jaar geleden startte hij als implementatiemedewerker in het werkveld. Hij verzorgde directe software implementaties binnen de e-commerce. Na verloop van tijd ging hij steeds vaker op pad. Hij kwam bij klanten en gaf trainingen over de mogelijkheden van software implementatie. Door het klantcontact kwam hij er achter dat enkel programmeur zijn niets voor hem was. Hij miste het menselijke aspect in zijn werk. En dus was het de hoogste tijd om naar zijn hart te luisteren!

Danny: “Op eigen initiatief ben ik naar de directie toegestapt en heb ik mijn wens voor meer verantwoordelijkheid uitgesproken. Het vertrouwen was wederzijds en zo werd de switch van programmeur naar projectmanager gemaakt.” Zodra het project werd aangeleverd en de handtekening was gezet, was het aan Danny om voor een succesvolle uitvoering te zorgen. Hij dacht na over de technische inrichting en koppelde mensen aan de juiste projecten. Danny: “Ik heb dertien jaar met plezier bij mijn vorige werkgever gewerkt. Na deze lange periode merkte ik dat ik daar het hoogst haalbare had bereikt. Ik was toe aan meer uitdaging en wilde nog doorgroeien. Daarom maakte ik de keuze om verder te gaan kijken.”

“KWEEKERS geeft me de vrijheid om mijn eigen rol vorm te geven”

Na meerdere gesprekken met verschillende recruiters, vond hij deze uitdaging bij KWEEKERS. “Toen ik bij KWEEKERS binnenkwam voor een gesprek voelde ik gelijk een klik”, vertelt Danny. “Op dat moment waren er een aantal coronagevallen binnen KWEEKERS. Daarom had ik een gesprek met twee ‘nieuwe’ Consultants. Het voelde niet als een sollicitatiegesprek waarin mijn functie werd besproken, maar eerder als een kennismaking met bedrijf. Dat sprak mij heel erg aan.”

Over de functie was in het begin ook enige onduidelijkheid. In eerste instantie zou Danny aan de slag gaan als projectleider op de AFAS-projecten. Dit leek hem leuk, maar hij wilde toch nog graag zijn technische development achtergrond kunnen inzetten. Lars haakte hierop in en bedacht dat de development afdeling nog een projectleider nodig had. Zij hadden iemand nodig die de projecten beheert én technische input kon leveren. Een functie die nog niet bestond, maar waar Danny zijn eigen sausje aan mocht gaan geven. Het enthousiasme vanuit Lars en Rob en de software waar hij mee mocht gaan werken trokken Danny enorm. Danny: “De vrijheid die ik bij KWEEKERS kreeg voor het invullen van mijn functie was in het begin even wennen, maar sprak me wel enorm aan. Ik heb echt een eigen draai kunnen geven aan de functie van projectleider binnen KWEEKERS. Ik kreeg gelijk veel vertrouwen. Dat zie je niet vaak.”

Standaardisatie van development projecten

Ondertussen is Danny drie maanden aan de slag als projectleider bij KWEEKERS. Op zijn positie is hij een sleutelfiguur: hij zorgt voor de verbinding tussen de development afdeling en de projectleiders. Danny: “Op dit moment richt ik mij vooral op de standaardisatie van bepaalde koppelprojecten. Het zijn vooral kleinere projecten, die hooguit een dag of tien duren.“

Als projectleider binnen het development team werkt Danny vaak met de U-Turn van MOOQE. “De U-Turn is één van de redenen dat ik op MOOQE ben aangeslagen”, vertelt Danny. “De U-Turn zorgt ervoor dat de informatie uit meerdere systemen op de juiste manier met AFAS Profit gekoppeld wordt. Het is een unieke software, die zo is ingericht dat het op een vrij eenvoudige manier te gebruiken is. Iemand die een beetje verstand heeft van Excel kan ook werken met de U-Turn. Dat maakt het heel sterk. Daarnaast geloof ik dat er nog veel potentie in deze software zit. Nu wordt de U-Turn vooral ingezet om het proces voor AFAS-klanten te verbeteren. Ik geloof dat nog veel meer mensen die met soortgelijke ERP systemen werken behoefte hebben aan deze unieke koppelsoftware. Daar zie ik echt groeipotentie in!”

Met een glimlach het weekend in

Danny: “Ik ga met een glimlach het weekend in wanneer ik alle belangrijke taken voor die week heb afgerond. Er komen gedurende de week vaak veel kleine, losse taken binnen. Daarom is het belangrijk om een lijst te maken met taken die prioriteit hebben en taken die iets langer kunnen wachten. Wanneer ik op vrijdagmiddag mijn hele lijst met belangrijke taken af heb, kan ik met een gerust hart het weekend beginnen.”

Vijf jaar vooruitkijken vindt Danny lastig. Danny: “Ik heb vaak geen concrete doelen voor ogen. Ik kijk liever naar wat er op mijn pad komt en waar ik kan optimaliseren. Daar komt mijn ondernemende karakter goed bij van pas. Door initiatief te nemen kunnen er mooie dingen op je pad komen. Dat heeft mij immers gebracht waar ik nu ben!”

Ook werken bij KWEEKERS? Bekijk onze vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement