Simone: “Ik wil iets voor KWEEKERS kunnen betekenen.”

Maak kennis met de flexibele, kritische en behulpzame Simone (24). In september 2020 stapte zij binnen als trainee. Nu, anderhalf […]

Maak kennis met de flexibele, kritische en behulpzame Simone (24). In september 2020 stapte zij binnen als trainee. Nu, anderhalf jaar later, is ze doorgegroeid tot Manager Consultancy. Iets waar zij heel trots op is. Vandaag neemt Simone jullie mee in haar verhaal. 

Ruimte voor ontwikkeling

Simone de Groot (24) woont samen met haar vriend in Maasbommel. Na het afronden van de opleiding Bedrijfskunde MER aan de Avans Hogeschool in Den Bosch merkte Simone dat ze nog niet klaar was met studeren. Ze wilde zichzelf meer tijd gunnen om zich verder te ontwikkelen. Daarom startte ze met de masterspecialisatie Strategisch Management aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Simone: “Ik merkte tijdens mijn bacheloropleiding dat ik mezelf verder wilde ontwikkelen. Ik wilde nog groeien als persoon, voordat ik het werkveld zou betreden. Extra levenservaring opdoen, voordat ik aan het werk ging.”

De wens om zich verder te ontwikkelen, kwam ook naar voren in haar keuze voor het traineeship. Via bekenden kwam Simone in aanraking met KWEEKERS. “Het traineeship van KWEEKERS sprak mij gelijk aan”, vertelt Simone. “Het volgen van het traineeship voelde af en toe nog wel een beetje aan als school. Je had deadlines die je moest halen en je moest stukken werk aanleveren. Dit heb ik niet als vervelend ervaren. Hierdoor is de overgang van studeren naar werken minder groot. Je wordt echt klaargestoomd voor het werkveld. Bij KWEEKERS zorgen ze ervoor dat je vol vertrouwen aan je eerste klus begint.”

Van trainee naar Manager Consultancy

De eerste werkdag na het traineeship was voor Simone zeer spannend. Simone: “Op mijn eerste werkdag mocht ik gelijk aan de slag bij een klant op een externe locatie. Dit was spannend, maar ik wist dat het goed zou komen. Ik had genoeg vertrouwen gekregen tijdens het traineeship. Door de dingen die je leert, weet je altijd meer dan de klant. En als je het even niet weet zijn er genoeg collega’s die je kan bellen voor hulp.” Door haar kennis en doorzettingsvermogen, rondde zij diezelfde dag haar eerste klus al succesvol af. En daar bleef het niet bij. Gedurende het hele jaar bleef zij zich ontwikkelen en verzamelde ze meer kennis. Van deze drive om te ontwikkelen wordt KWEEKERS heel blij.

Toch wist Simone bij het solliciteren al dat zij ambities had om niet altijd de functie van Consultant te blijven vervullen. Het Consultancy vak vindt ze leuk, maar een managementfunctie was haar doel. “Het werk als Consultant heb ik altijd als heel leuk ervaren”, vertelt Simone. “Binnen mijn nieuwe functie, pak ik nog Consultancy klussen op, om kennis over de functionaliteiten van AFAS te blijven houden. Ik had de ambitie om een managementfunctie binnen KWEEKERS te vervullen, omdat KWEEKERS in een enorm interessante groeifase zit waar ik heel graag mijn steentje aan bijdraag. Toen er intern een vacature vrij kwam voor Manager Consultancy, greep ik mijn kans en solliciteerde ik. Dit pakte goed uit! Ik kreeg het vertrouwen en mocht aan de slag met een nieuwe uitdaging.”

Binnen één jaar doorgroeien van Consultant naar Manager Consultancy: dat is niet iets wat we iedere dag meemaken. De loopbaan van Simone binnen KWEEKERS is een voorbeeld van hard werken en geloven in je dromen. Dat stimuleren we. Simone: “KWEEKERS biedt je de kans om te leren. Mede dankzij hun vertrouwen kon ik binnen anderhalf jaar doorgroeien tot een managementfunctie. Dat is uniek. Dat zie je niet snel ergens anders gebeuren.”

“Ik wil iets voor KWEEKERS kunnen betekenen”

Inmiddels is Simone alweer drie maanden aan de slag als Manager Consultancy. Als je Simone vraagt wat zij het leukste vindt aan haar nieuwe functie, gaat haar KWEEKERS-hart sneller kloppen. Simone: “KWEEKERS is een groeiende organisatie met een enorme toekomstvisie en een gave cultuur. Dat merk je aan alles. Daarom wist ik bij het solliciteren eigenlijk al dat ik mijn persoonlijke groei wilde doormaken bij dit bedrijf. Ik wil iets voor KWEEKERS kunnen betekenen.”

Binnen haar functie krijgt Simone veel verantwoordelijkheden. Deze verantwoordelijkheden kunnen af en toe ook uitdagingen met zich meebrengen. “Ik ben in mijn tijd bij KWEEKERS veel gegroeid, zowel persoonlijk als professioneel”, vertelt Simone. “Toch is er zeker nog ruimte om me verder te ontwikkelen. Hier helpt KWEEKERS enorm bij. Iedereen staat open voor feedback, op een positieve manier. Door de informele en open sfeer bij KWEEKERS wordt er eerlijk verteld wanneer iemand iets doet wat de ander niet bevalt. Dat past wel bij mij. Door feedback van anderen kan ik me nog verder ontwikkelen tot een volwaardig Manager Consultancy.”

Samen werken naar een doel

De unieke, open KWEEKERS-cultuur is iets waar Simone trots op is. “Door de open cultuur bij KWEEKERS is iedereen bereid om elkaar te helpen. Hoe druk iedereen het ook heeft, er wordt altijd samen gewerkt aan een bepaald doel. Iedereen motiveert elkaar. Daarnaast draagt de KWEEKERS-cultuur er ook aan bij dat ik me thuis voel op het werk. Mede door de afwisseling tussen contact met klanten en het begeleiden van medewerker vliegen de dagen voorbij”, vertelt Simone. “Iedere dag kom ik met plezier naar het werk. Dat is wat telt.”

Over vijf jaar nog lid van team KWEEKERS

Over vijf jaar ziet Simone zichzelf nog steeds lid van team KWEEKERS. Simone: “Als ik mijn doelen voor de aankomende vijf jaar moet beschrijven, zijn deze allemaal binnen KWEEKERS. Ik ben zeker nog niet uitgeleerd en weet dat er nog veel meer te halen valt binnen de functie als Manager Consultancy. Ik kijk er naar uit om nog meer te mogen leren en nog veel mooie momenten met deze organisatie te mogen beleven!”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement