Wat is precies de U-Turn en welke voordelen biedt het jou?

De U-Turn is het platform waar jij simpele en geavanceerde koppelingen binnen jouw applicatielandschap ontwikkelt. Om te begrijpen waar de U-Turn voor kan worden ingezet, is het belangrijk om te weten voor welke toepassingen het koppelplatform ingezet kan worden. Namelijk iedere handmatige handeling kan geautomatiseerd worden met de U-Turn. Zonder moeilijke programmeertaal, in drie simpele stappen: verzamelen, bewerken en koppelen!

Hoe werkt de U-Turn?

Via de U-Turn kan je eenvoudige processen laten uitvoeren voor het toevoegen, verplaatsen en wijzigen van bepaalde gegevens in verschillende databronnen. Deze werken op basis van de door jou gedefinieerde bewerking, zaken die je normaal gesproken handmatig zou moeten uitvoeren.

Met de U-Turn koppel je ‘third-party’ systemen aan je huidige systeem. Zo worden gegevens uit andere tools, zichtbaar in bijvoorbeeld AFAS waardoor jouw systeem altijd de meest actuele  informatie bevat. Daarnaast is het mogelijk om de gegevens van deze ‘third-party’ toolings via de U-Turn te laten verzamelen, bewerken en koppelen. Hierdoor voorkom je fouten en onnodige handmatige handelingen.

Wat zijn 3 belangrijkste voordelen van het gebruiken van de U-Turn

De U-Turn biedt jou en jouw organisatie veel voordelen. Hieronder worden de drie belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

 1. Koppelen zonder te programmeren
  Met de U-Turn is het maken van (geavanceerde) koppelingen binnen no-time gerealiseerd. Door gebruik te maken van best practices templates van de meest voorkomende- koppelingen, hoef jij niet te beschikken over lastige programmeerkennis. Koppelingen zijn zo gemaakt!

  In de U-Turn zijn de veel gebruikte Excel formules ingebakken, zo kan je gemakkelijk data sets filteren met de Excel formules die jij aangeeft.
  Daarnaast werkt de U-Turn ook met een drag & drop methode. Deze methode is heel simpel uit te leggen: Je hebt twee verschillende data sets, hierin wil je bepaalde gegevens met elkaar koppelen. Dit doe je door simpelweg een lijn te trekken tussen de desbetreffende gegevens die je met elkaar wil koppelen. En voilà de koppeling is gemaakt!

 2. Standaard sjablonen
  De U-Turn is een krachtig platform dat is ontworpen om gebruikers te helpen bij het snel en efficiënt uitvoeren van (veelvoorkomende) koppelingen. Het biedt veel mogelijkheden voor het automatiseren van handmatige taken, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van complexe programmeertalen. Om dit te bereiken zijn er in de U-Turn standaard sjablonen te vinden voor de meest gebruikte koppelingen. Deze sjablonen zijn samen met gebruikers ontworpen en getest, zodat ze betrouwbaar en effectief zijn. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker snel en eenvoudig een koppeling kan maken zonder al te moeilijke programmeertaal. Hierdoor houdt de gebruiker meer tijd over om zich te concentreren op de core business van de organisatie.

  Een voorbeeld: Er is een standaard koppeling tussen AFAS Profit en Azure AD aangemaakt. Wanneer er een nieuwe medewerker in dienst komt, en je deze in AFAS Profit invoert, zorgt de U-Turn ervoor dat er automatisch een gebruiker wordt aangemaakt in Azure AD. Je hoeft dankzij deze koppeling niet meer handmatig dit proces uit te voeren.

  Daarnaast zorgt de U-Turn ervoor dat de gegevens in AFAS Profit en Azure AD continu gesynchroniseerd worden en ook blijven. Wanneer er bijvoorbeeld informatie van een medewerker in AFAS Profit gewijzigd wordt, vanwege een functie wijziging, wordt deze informatie ook automatisch gewijzigd in Azure AD.

  Bovendien zorgt de U-Turn in dit voorbeeld er ook voor dat wanneer een medewerker uit dienst treed, de gebruiker automatisch geblokkeerd wordt.

  Ook leuk om te weten: de koppeling werkt ook de andere kant op. Wordt er informatie in Azure AD aangepast dan past de U-Turn deze automatisch aan in AFAS Profit.

 3. Geavanceerde functionaliteiten
  De U-Turn biedt haar gebruikers veel mogelijkheden voor het maken van koppelingen, van eenvoudige tot aan geavanceerde. Dit betekent dat er verschillende niveaus van technische vaardigheden worden ondersteund, van het gebruik van simpele Excel formules tot aan het programmeren met Iron Python. Hierdoor spreekt de U-Turn veel gebruikers aan van beginnende tot ervaren professionals. Stel je hebt bijvoorbeeld een hele complexe koppeling die je wil maken, dan is er een mogelijkheid om specifieke scripting toe te voegen. Daarnaast is het eenvoudiger gemaakt door het gebruik van de Excel formules. Zo kan je bijvoorbeeld in de data set gemakkelijk verticaal zoeken op de manier zoals je gewend bent in Excel zelf. De U-Turn geeft in deze formule ook automatisch een voorvertoning van de volgende velden die meegenomen kunnen worden in de formule.

  Side note: voor iedere formule moet wel eerst een u ingetoetst worden. We geven het natuurlijk wel een U-Turn sausje.

Krijg een duidelijk beeld over wat de U-Turn voor jou kan betekenen!

Zoals je leest zitten er veel voordelen aan het inzetten van de U-Turn binnen jouw organisatie. Voorkom dat je nog langer tijd kwijt bent aan handmatige handelingen en ontdek hoe een koppeling het werk voor jou kan verlichten en tijd kan besparen. Heb je een casus en wil je weten wat de U-Turn hier specifiek voor kan betekenen? Boek dan vandaag nog een gratis demo!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: