Sjoerd excelleert in ERP

“Mijn doel is om administratieve processen zo optimaal mogelijk in te richten”

KWEEKERS laat organisaties groeien, maar groeit zelf ook! Sinds deze zomer krijgt onze ERP-tak een flinke boost met de komst van Sjoerd Koelman. Als voormalig ERP-consultant bij AFAS in Nederland en België, brengt hij maar liefst tien jaar aan kennis en ervaring met zich mee.

In het prille begin van KWEEKERS, toen de startup nog niet opgestart was, polsten de drie oprichters Sjoerd al eens. Nog maar net onderweg als zelfstandige AFAS Expert, wilde hij zich eerst richten op zijn eigen onderneming. “Na tien jaar in de rol van consultant en senior consultant bij AFAS wilde ik mijn eigen plan trekken en als zelfstandig ondernemer organisaties verder helpen binnen Profit.”

Waarom ben je nu toch overgestapt?

“Omdat ze me opnieuw hebben gevraagd”, lacht Sjoerd. De tijd was nu wel rijp, legt hij uit. “Als zelfstandige werken, kan ook eenzaam zijn. Je bent geen onderdeel van het collectief. Het sparren en optrekken met collega’s in een klein team, dat vind ik tof. Dan kun je echt het verschil maken. Bovendien werkt het enthousiasme van het hele KWEEKERS team aanstekelijk. Het zijn stuk voor stuk gedreven mensen die er samen voor willen gaan. Daar wilde ik bij horen. Bovendien kan ik hier als medeaandeelhouder een meer coachende rol innemen, wat mij ook weer op scherp zet en uitdaging biedt.”

Je gaat de ERP tak bij KWEEKERS gestalte geven

“ERP raakt je hele organisatie. Met behulp van ERP-software worden alle bedrijfsprocessen met elkaar verbonden. Alle data wordt multifunctioneel gebruikt – wat zorgt voor meer inzicht, efficiëntere processen en hogere productiviteit. Binnen kleinere organisaties is het al gebruikelijker dat AFAS Profit allround wordt ingezet. Je ziet nu ook bij grote, meer complexe bedrijven die verschuiving. Het systeem wordt niet alleen gebruikt voor de salarisverwerking en HR-administratie, maar biedt juist een geïntegreerde oplossing voor een breder pallet aan diensten, zoals ordermanagement en -verwerking, voorraadbeheer of klantrelatiebeheer (CRM).”

sjoerd medewerkersverhaal

Hoe profiteren KWEEKERS klanten van jouw komst?

“Mijn doel is om administratieve processen zo optimaal mogelijk in te richten. KWEEKERS doet dit al zeer succesvol voor tig klanten op het gebied van HR en Payroll. Binnen ERP bieden we ook al ondersteuning, maar met mijn kennis en ervaring kunnen we dat steviger vormgeven. Ik zit goed in de materie en kan dus ook bij de klant de behoeften op dit vlak boven tafel halen en processen verbeteren. Bij organisaties waar de contouren al staan, zal ik de lijntjes inkleuren, bij andere klanten begin ik bij het begin.”

Kom erbij!

Wij zoeken specialisten én talenten op ERP- en HRM-vlak. Barst jij van de ambitie en wil je meebouwen aan KWEEKERS? Check onze vacatures.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement