Revant: meedenkend en klantvriendelijk

“Ik kijk met een zeer positief gevoel terug op deze mooie samenwerking!”

Revant is hét expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie in West-Brabant en Zeeland. Revant biedt verschillende soorten revalidatie bij een complexe zorgvraag, waaronder revalidatie bij complex chronisch longfalen, oncologische revalidatie, hartrevalidatie, kind- en jeugdrevalidatie. De revalidanten bij Revant revalideren met een team van behandelaars afgestemd op de persoonlijke situatie. De wens van Revant was om de HR- en salarisadministratieprocessen verder te optimaliseren. Voor die optimalisatie gingen zij op zoek naar een betrouwbare partner. Deze partner vonden zij in KWEEKERS. Wij spraken met Eveline Kamps over de optimalisatie bij Revant en de samenwerking met KWEEKERS. 

Optimalisatie van het in-dienst proces

Eveline is sinds 2018 een van de HR-adviseurs bij Revant binnen het team van HR. Samen met haar collega’s zorgt zij voor een goed personeelsbeleid voor de zorgmedewerkers binnen Revant. Waar zij zorgen voor patiënten, zorgen Eveline en haar collega’s voor hen. Toen bleek dat het indiensttredingsproces een stuk efficiënter zou kunnen, werd Eveline aangewezen als projectleider voor het optimalisatieproces.

Eveline: “Bij Revant werkten we met een personeelssysteem waar ook de salarisadministratie in opgenomen was. Na onderzoek bleek dat onder andere het indiensttredingsproces veel tijd in beslag nam. Er werd nog veel werk handmatig verricht. We besloten het  personeelssysteem daarom verder te optimaliseren. Na een kritische evaluatie bleek het oude systeem te veel beperkingen met zich mee te brengen. Daardoor werd de gewenste optimalisatie niet behaald. We hebben ons verder  georiënteerd en gingen opzoek naar een veelzijdiger systeem. Uiteindelijk kwam AFAS Software als beste uit de test. Zij verwezen ons door naar KWEEKERS als implementatiepartner.”

Meedenkend en klantvriendelijk

“Bij de eerste kennismaking kwam al naar voren dat KWEEKERS zeer klantvriendelijk en meedenkend is”, vertelt Eveline. “Er werd goed uitgelegd wat we konden verwachten. KWEEKERS vertelde ons dat het niet realistisch was om te streven naar een kasteel. Daarvoor moet je eerst starten met het bouwen van een villa. Met andere woorden: ze adviseerden ons om niet alles in één keer te optimaliseren, maar eerst te focussen op primaire processen.”

In april 2021 werd het startschot gegeven voor de samenwerking. Er werd gekozen om te focussen op twee processen: salarisadministratie en de basis HR processen/ mutatie werkstromen. Om de optimalisatie zo goed mogelijk te laten verlopen werden twee KWEEKERS Consultants aan Revant gekoppeld. Eveline: “We wisten van tevoren dat het implementatieproces een lange periode in beslag zou nemen. We werden gekoppeld aan de Consultants Romano en Jutta. Het is toch altijd spannend hoe het uitpakt. Je weet dat je een lange periode samenwerkt, dus een goede klik is daarbij zeker van belang.

De samenwerking tussen de Consultants van KWEEKERS en het team van Revant was vanaf dag één goed. De Consultants boden veel flexibiliteit en inlevingsvermogen. Zij dachten mee met ons en kwamen met eigen ideeën. Daarnaast was er ook ruimte voor plezier en een grapje op zijn tijd. Dat houdt het leuk op de werkvloer.”

Optimalisatie is gelijk zichtbaar

Na de implementatieperiode was het op 1 januari 2022 zo ver: de livegang! De implementatie van AFAS bracht een verandering binnen Revant met zich mee. Eveline: “Dit heeft tijd en goede begeleiding nodig. We zijn nu alweer wat maanden verder en inmiddels steeds meer gewend aan het gebruik van AFAS. Nu komt de tijd dat de implementatie echt wat gaat opleveren.”

Eveline: “Een concreet voorbeeld van een optimalisatie binnen de HR-processen is de digitalisering van de arbeidsovereenkomsten. Voorheen werden de arbeidsovereenkomsten bij indiensttreding nog uitgeprint, met de hand ondertekend en per post verstuurd. Door implementatie van AFAS kan dit nu allemaal digitaal door de inzet van digitaal ondertekenen. Dit is veel makkelijker én sneller. De volgende stap is om het hele indiensttredingsproces te digitaliseren. Zo kom je weer terug bij het verhaal van het kasteel en de villa. We beginnen met de optimalisatie van één proces, de villa, en bouwen zo langzamerhand uit naar het grote kasteel, waarbij alle processen gedigitaliseerd zijn.”

Een trouwe en echte samenwerking

KWEEKERS heeft als organisatie vier kernwaarden: trouw, vuur, echt en wauw. Vertrouwen is de basis, we barsten van de energie, we zijn echte, eigenzinnige mensen en we overtreffen de verwachtingen.

De waarden die, volgens Eveline, de samenwerking tussen Revant en KWEEKERS kenmerken zijn trouw en echt. Eveline: “Vanuit beide partijen werd er evenveel energie in de samenwerking gestoken. Vanaf dag één voelde het niet als twee losse bedrijven, maar als één team. We wilden allebei het meest haalbare uit dit project halen. De planning werd nagestreefd, er werd met elkaar meegedacht en de communicatie tussen de partijen was goed. Je weet vooraf dat het een enorm groot project gaat zijn en dat het veel tijd en energie gaat kosten. Doordat de match tussen Revant en KWEEKERS zo goed was, heeft het ook veel energie opgeleverd. Je weet dat je uiteindelijk toewerkt naar iets waardevols voor de organisatie. Ik kijk met een zeer positief gevoel terug op deze mooie samenwerking!”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement