Milan: Al na zes weken aan de slag als Consultant bij RDW en PinkRoccade

“Genieten van het studentenleven in Nijmegen en aan de slag als Consultant”

Ruim anderhalf jaar geleden startte Milan zonder enige kennis als Consultant bij KWEEKERS (toen nog via partner SCHERPP). Na zes weken training aan de Summer School werd hij in het diepe gegooid en werd hij onderdeel van één van de grootste implementatieprojecten van AFAS op dat moment. Gewoon doen, daar leer je het meest van: dat is zijn motto. In dit verhaal neemt hij jou mee in zijn ontwikkelingen van afgelopen tijd en vertelt hij over zijn werkzaamheden als Consultant. 

Milan Zwaaneveld (26) is één van onze zeer gewaardeerde Consultants en kun je omschrijven als een enthousiaste en betrouwbare teamplayer. Na het behalen van zijn vwo-diploma vloog hij vanuit de Achterhoek uit naar de grote stad Nijmegen en genoot hij volop van het studentenleven. Om zijn studentenleven te bekostigen was hij opzoek naar een baan waarin hij zich alvast kon focussen op de toekomst. Precies op het juiste moment ontving hij een LinkedIn-bericht van Joris. Dat was het moment waarop een succesvolle samenwerking werd geboren. Milan: “Er zat maar één week tussen het bericht van Joris en het tekenen van mijn contract. Typisch een gevalletje van: zogezegd, zo gedaan. Ik was op dat moment nog bezig met het afronden van mijn bacheloropleiding. In het eerste half jaar heb ik fulltime gewerkt, daarna ben ik teruggegaan naar 32 uur om ook mijn scriptie te kunnen schrijven. Dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Ik heb veel ervaring kunnen opdoen in het werkveld én heb mijn bachelor kunnen afronden.”

Toen Milan besloot om aan de slag te gaan als Consultant bij KWEEKERS had hij vrijwel nog geen kennis van de AFAS-software. Hij volgde samen met anderen het traineeship van KWEEKERS. “Voordat ik aan de slag ging met de software van AFAS had ik vrijwel geen kennis over de software of over hoe het te gebruiken”, vertelt Milan. “Het scheelt dat ik de stof vrij snel begreep en het zo gemakkelijk eigen kon maken. Dit was ook wel nodig, aangezien ik na zes weken al aan de slag ging voor klanten. ”

Eigen projecten uitgelicht: RDW en PinkRoccade

Amper zes weken aan boord en Milan werd al ingezet bij RDW om zijn steentje bij te dragen aan een van de grootste implementatieprojecten van AFAS. “Het implementatieproject bij RDW was allesomvattend”, vertelt Milan. “Zij maakten voorheen nog gebruik van een ander softwaresysteem, waardoor in één klap alles omgezet moest worden naar AFAS Software. In eerste instantie zou ik alleen meedenken in de analysefase. Ik zou mijn kennis inzetten en advies uitbrengen over hoe bepaalde processen het beste in AFAS ondergebracht konden worden. Dit is vanuit beide kanten zo goed bevallen dat ik uiteindelijk ook ben ingezet tijdens de implementatiefase. Zo ben ik aan de slag gegaan met het inrichten van het inkoopdomein en heb ik andere Consultants ondersteund waar nodig.”

Naast RDW is Milan ook twee dagen per week werkzaam voor PinkRoccade. Daar voert hij hele andere werkzaamheden uit dan bij RDW. Bij PinkRoccade vervult hij de functie van Functioneel Beheerder. Zo beheert hij de software, voert hij updates uit en denkt hij na over verschillende optimalisatieprojecten. Milan: “Een voorbeeld van mijn werk bij PinkRoccade is de optimalisatie van het salesproces. Dit proces kon gestroomlijnder. Met mijn kennis heb ik gekeken of het mogelijk was om een aantal automatiseringen door te voeren. Waar ik bij RDW implementaties heb uitgevoerd, zorg ik bij PinkRoccade er juist voor dat het leven van de gebruiker makkelijker wordt gemaakt. Dit is een typisch voorbeeld van Functioneel Beheer. De combinatie van verschillende werkzaamheden en de beide organisaties maakt mijn werk zo leuk. Bij de één kan ik mijn creativiteit kwijt door na te denken hoe een bepaald proces naar AFAS vertaald kan worden, bij de ander help je direct mee aan het functioneren van de organisatie. Natuurlijk is dit niet zonder uitdagingen, maar die ga ik graag aan.”

De KWEEKERS-cultuur door de ogen van Milan

Enthousiast, transparant en bruisend: dat is hoe je volgens Milan het beste de KWEEKERS-cultuur kunt omschrijven. Iedere dag gaan onze Consultants vol energie aan de slag voor verschillende organisaties en met verschillende projecten. “De positieve energie onder collega’s is goed voelbaar op de werkvloer”, vertelt Milan. “Iedereen heeft dezelfde mentaliteit; we willen altijd het best mogelijke resultaat halen. Dit doen we niet alleen, maar samen. Dit resulteert niet alleen in een goed resultaat op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Zo zijn we laatst samen een weekend weggeweest naar de Ardennen. Dit werd niet vanuit KWEEKERS georganiseerd, maar vanuit de collega’s zelf. Dit geeft goed aan hoe de cultuur in elkaar steekt. Niet alleen op de werkvloer zoeken we elkaar op, maar ook daarbuiten.”

Milan medewerkersverhaal

“Ik geniet van mijn tijd bij KWEEKERS en de momenten met mijn collega’s”

Op dit moment is Milan naast zijn werk bij KWEEKERS bezig met zijn master Organisational Design and Development aan de Radboud Universiteit. Deze volgt hij in de avonduren en in het weekend. Concrete doelstellingen voor de aankomende jaren heeft hij niet. Hij gelooft graag in zijn eigen krachten en ziet wat er op zijn pad terecht komt. Milan: “Het grootste doel wat ik voor de aankomende jaar heb is afstuderen voor mijn master. Verder heb ik een toekomstbeeld in mijn hoofd: ik wil ervoor zorgen dat ik later niet naar financiën hoef om te kijken. Dat ik de ruimte voor mezelf creëer om te doen waar ik écht gelukkig van word. Daarbij stel ik geen concrete doelen op of hang ik geen vaste data aan momenten. Ik zie vanzelf hoe het allemaal loopt. Ik weet zeker dat het uiteindelijk goed komt. Voor nu geniet ik van mijn tijd bij KWEEKERS, de mooie momenten met mijn collega’s en ga ik door met mezelf nog verder ontwikkelen!”

Heeft het verhaal van Milan jou enthousiast gemaakt? Ook jij kan impact maken bij onze club! Bekijk de vacatures via de button hieronder. Wie weet zit er iets tussen dat jou op het lijf geschreven is!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement