Mendix European Partner Summit

Eind januari organiseerde Siemens Digital industries Software, moederorganisatie van Mendix, de European Partner Leadership Summit in Athene. Op deze bijeenkomst waren meer dan 500 deelnemers aanwezig uit Europa, het Midden Oosten en Afrika. KWEEKERS was er, als licentiepartner van Mendix, natuurlijk bij. We blikken terug op de belangrijkste trends en take aways van deze inspirerende dagen! 

Dag 1: Wat gaat de toekomst ons brengen

Tijdens de eerste dag waren er een aantal interessante sessies van o.a. de Executive Vice President van Siemens. Tijdens deze sessies ging het over de partners’ rol als “Agents of Change”. Vanuit deze rol kun je als partner aanjager zijn van de digitale transformatie. Als agent van verandering moet je dapper en waarde gericht zijn. Een hele inspirerende visie, vinden we zelf.

Bewust bezig zijn met verandering maakt de organisatie digitaal wendbaar

Mendix maakt het mogelijk om realtime aanpassingen te maken, waardoor organisaties wendbaar en flexibel zijn. Een perfect voorbeeld hiervan is het concept van Composable Enterprise. Deze organisatie is ontworpen voor realtime aanpassingsvermogen en veerkracht om zo optimaal om te kunnen gaan met onzekerheid.

Het uitspreken van onzekerheden en verwachtingen voor de toekomst is belangrijk. Als je dat niet doet, activeer je de amygdala. De amygdala is een gebied in je hersenen. Het maakt deel uit van het lymbisch systeem en is betrokken bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties. De emotie die het meest in verband is gebracht met de amygdala is angst. Zodra dit deel van je hersenen geactiveerd is, verdwijnt het logisch nadenken en komt de emotie en adrenaline vrij. Bij verandering staan we vaak voor het onbekende en dat zorgt weer voor angst en stress. Mensen zijn niet ontworpen voor verandering en hiervan moeten we ons bewust zijn. Dat benadrukt wederom het belang van een flexibel en wendbaar platform en rationeel met verandering bezig te zijn.

De cijfers liegen er niet om

Als laatste onderdeel van dag 1, legt Mendix een aantal kritieke cijfers bloot over het belang van het partner-ecosysteem:

 •  Gartner voorspelt dat 64% van de applicaties in 2024 wordt ontwikkeld met Low-Code software;
 • Deze ontwikkeling is bij Mendix ook al terug te zien: de licentieomzet die via partners komt is in 2022 met 27% gestegen;
 • 50% van de nieuwe licenties en licentie uitbreidingen worden samen met de partners verkocht;
 •  47% van die trajecten komt uit de salespijplijn van partners.

Op deze dag is duidelijk geworden hoe belangrijk ons partnership is en wat de toekomst ons allemaal kan brengen. Als KWEEKERS zijn we dan ook trots om onderdeel te mogen zijn van dit partnernetwerk!

Dag 2: Het ecosysteem blijft ontwikkelen

De tweede dag was wederom een dag vol met waardevolle sessies. De veelzijdigheid aan sessies heeft laten blijken hoe actief het Mendix ecosysteem in ontwikkeling en groeiend is.

In de sessies op dag 2 werd er teruggeblikt op 2022. De belangrijkste cijfers zetten we voor je op een rijtje. In 2022 zijn er:

 • 220.000 opleidingen gevolgd door partners
 • 9000 certificeringen behaald door partners
 • 200.000+ Low-code ontwikkelaars in het netwerk

Enorm veelbelovend en het laat maar weer eens zien wat de potentie van Low-Code is!

Sneller waarde creëren met Mendix

Ook op deze dag komt het concept van de Composable Enterprise weer aan bod. Snel aanpassingen kunnen maken, dat is iets wat echt belangrijk is. Mendix is leider in zowel de Gartner Magic Quadrant als de Forrester Wave en dat zeker niet zonder reden. Wil je als organisatie sneller waarde creëren voor klanten? Dan heeft Mendix de vijf ingrediënten om dit mogelijk te maken:

 1. Het Low-Code platform zelf: Mendix;
 2. Templates, zoals demo’s of voorbeelden van oplossingen;
 3. Solutions, in de vorm van kant-en-klare toepassingen voor relevante vraagstukken;
 4. Connectors, waarin bijvoorbeeld toepassingen van Amazon Web Services en Software As A Service worden verbonden met het platform;
 5. App services, zoals visualization, planning, Internet Of Things, Communication en Cognitive AI, wat op de plank beschikbaar is in het platform.

De afgelopen dagen waren enorm waardevol. Naast het bijwonen van de sessies hebben we veel mooie gesprekken gevoerd, nieuwe inzichten gekregen en bovenal, enorm veel energie en inspiratie opgedaan.  Bedankt voor de uitnodiging Mendix! We zijn nu al benieuwd wat het verhaal volgend jaar zal zijn.

Wil jij ook bewust aan de slag met digitale wendbaarheid en het bouwen aan een eigen ecosysteem binnen jouw organisatie door de inzet van Mendix? Lees hier meer over de mogelijkheden!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: