Jerry: onze Senior Consultant met bakken ervaring

Met zijn jarenlange ervaring is Jerry een mooie toevoeging binnen ons serviceteam. In oktober 2022 startte hij als Senior Service Consultant bij KWEEKERS. Tot op de dag van vandaag is hij blij met deze keuze; hij geniet van de diversiteit in zijn werk en vindt het tof om zijn kennis met anderen te delen. Vandaag neemt hij jullie mee in zijn eerste maanden binnen KWEEKERS.

Een behoorlijke rugzak met ervaring

Jerry Dap (39) is een geboren en getogen Tilburger. Stilzitten vindt hij maar niks, eigenlijk is hij ‘best actief voor een IT-er’, zoals hij dat zelf benoemt. Dat is terug te zien in het aantal sporten dat hij beoefend heeft: van rugby tot voetbal en van karate tot dans. Hij is van alle markten thuis. Verder houdt hij ervan om heerlijk te koken met de recepten die hij heeft overgenomen van zijn moeder. Zijn KWEEKERS collega’s hebben hier inmiddels al een aantal keer van mogen genieten!

Na het afronden van zijn havo is Jerry doorgestroomd naar de mbo-plus opleiding Systeem- netwerkbeheer en Communicatie aan het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Binnen deze studie besloot hij stage te gaan lopen bij een zorginstelling in Den Bosch. Die samenwerking beviel van beide kanten dusdanig goed dat Jerry zijn carrière hier startte als Helpdesk Systeembeheerder.

De kennismaking met AFAS

Binnen diezelfde organisatie heeft Jerry een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Waar hij startte als Helpdesk Systeembeheerder wist hij door te groeien tot AFAS Applicatiebeheerder en heeft hij talloze projecten op zijn naam staan. Jerry: “Na een aantal jaar werd intern besloten om met AFAS te gaan werken. Parallel daaraan ontstond de vraag naar een applicatiebeheerder. Op dat punt miste ik wat uitdaging in mijn werk, dus ik zag dit als een mooie kans. Andersom had de organisatie ook het vertrouwen in mij. Binnen een week startte ik al aan het traineeship bij AFAS om meer kennis over deze software op te doen.”

Dat traineeship nam acht weken in beslag. Toen Jerry deze succesvol af wist te ronden, was de organisatie nog bezig met de implementatie van AFAS. Daar kon Jerry direct zijn kennis in de praktijk toepassen. Jerry: “Ik heb dus ook ondersteuning mogen bieden bij die implementatie. Dat was wel tof, maar er kwamen ook andere uitdagingen bij kijken. Op dat moment had ik eigenlijk een dubbele functie. Er kwamen steeds meer vragen bij mij te liggen omdat ik op dat moment de enige applicatiebeheerder was. Je kunt wel zeggen dat ik redelijk in het diepe gegooid ben. Die werkwijze past overigens wel goed bij mij.” De maanden die volgden stonden in het teken van heel veel uitproberen en testen. Zelf noemt hij het een periode van trial and error. “Ik heb in die periode heel veel geleerd en veel kennis opgedaan van AFAS. Daardoor heb ik veel mooie projecten neer mogen zetten.” Na anderhalf jaar kwam er overigens een tweede Applicatiebeheerder het team versterken. Jerry stond op dat punt op een tweesplitsing: hij wilde graag fulltime AFAS Applicatiebeheerder worden, maar daar was inmiddels een andere collega voor aangenomen. Daarom besloot hij de sprong in het diepe te wagen. Naast zijn 40-urige werkweek besloot hij aan de slag te gaan op zzp-basis. Uiteindelijk besloot hij dat het tijd was voor wat nieuws en na twintig jaar te stoppen met zijn baan.

Een goed gesprek op de AFAS Open

Waar een deur dichtgaat, openen talloze andere deuren zich. Zo ook voor Jerry. “Op het moment dat ik de knoop had doorgehakt om te stoppen met mijn baan, ontving ik een bericht op LinkedIn van Joris Samson”, zegt Jerry. “Hij vroeg me om eens te gaan babbelen. Op dat moment had ik al een bezoek aan de AFAS Open gepland, waar hij ook aanwezig zou zijn. Tijdens dit evenement raakten we aan de praat en nodigde Joris me uit om een keer langs te komen bij KWEEKERS.” Van het een kwam al heel snel het ander: er werd een gesprek ingepland met Joris en Jorinde. Tijdens dit gesprek kwamen we er gezamenlijk al snel achter dat fulltime Consultant niets voor Jerry was. Hij is iemand die veel meer voldoening haalt uit het opsporen en oplossen van problemen: trouble shooting, dus. Daar zagen wij direct kansen: Jerry zijn kwaliteiten en kennis zouden het beste tot zijn recht komen op onze serviceafdeling. Jerry: “Ik zag mezelf hier zeker wel werken. We besloten samen het avontuur aan te gaan. Sinds 1 oktober 2022 ben ik werkzaam bij KWEEKERS als Senior Service Consultant.”

KWEEKERS staat open voor verandering

Jerry brengt veel kennis en ervaring met zich mee. Daarmee kan hij anderen goed ondersteunen in het verbeteren van processen. Jerry: “Mijn werkdagen zien er iedere dag weer anders uit. Dat vind ik ook leuk. Ik ben leergierig en wil altijd meer kennis tot me nemen. Binnen mijn functie werk ik samen met het Service Team. Binnen dit team kan ik mijn kennis delen om anderen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat mijn collega’s met plezier naar het werk gaan. Met die instelling kun je samen met plezier naar het doel toewerken.”

Die persoonlijke werkwijze past natuurlijk goed bij de KWEEKERS cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat Jerry zich als een vis in het water voelt binnen KWEEKERS. “Binnen mijn huidige functie kan ik taakgericht te werk gaan. Dat zorgt ervoor dat ik met focus werk. Ik kan me focussen op mijn werkzaamheden zonder dat het eentonig wordt. Werken binnen het Service Team is namelijk erg divers. Je mag als het ware aan alle knoppen zitten: van AFAS tot Mendix en van applicatiebeheer tot een dag meelopen bij sales. Mijn dagen zijn dus lekker afwisselend. Dat vind ik fijn. Ik verveel me namelijk snel als ik iedere dag hetzelfde moet doen. Daarnaast ervaar ik ontzettend veel vrijheid vanuit KWEEKERS om jezelf te ontwikkelen. Misschien nog wel belangrijker vind ik het dat deze organisatie open staat voor veranderingen. Daardoor kan ik echt een waardevolle bijdrage leveren. Niet alleen voor onze klanten, maar net zo goed voor de interne processen van KWEEKERS. Ik wil namelijk graag dat alles gesmeerd loopt en ben ervan overtuigd dat er altijd ruimte is om te verbeteren. Het is fijn dat KWEEKERS daarvoor open staat, ook al ben ik pas net in dienst. Ik denk dat dat ook wel goed omschrijft hoe de sfeer binnen deze organisatie is. Doordat ik me hier thuis voel vliegen de dagen voorbij. Dat is voor mij het teken dat ik op de juiste plek zit.”

Een grenzeloze ambitie om te blijven leren

Als je Jerry vraagt naar zijn ambities en toekomstplannen geeft hij een kraakhelder antwoord: nog meer kennis vergaren. Jerry: “Ik wil zoveel mogelijk leren. Dat houdt ook in dat ik me graag wil verdiepen in de werkzaamheden van mijn collega’s. Binnen nu en twee jaar wil ik van iedere medewerker inzicht hebben in wat hij of zij voor werkzaamheden verricht. Op die manier kan ik alle interne processen nog beter onder de loep nemen en verbeteren. Eigenlijk wil ik gewoon kijken hoe de wind waait en wat er binnen KWEEKERS op mijn pad komt. Zolang ik maar kan blijven groeien. Maar op dit moment wil ik me echt focussen op de optimalisatie van de processen binnen het Service Team. Dat is waarvoor ik in dienst ben gekomen en waar ik heel veel plezier uithaal.

Ons Service Team is groeiende en we zoeken nog nieuwe collega’s. Herken jij jezelf in het profiel van Jerry en denk je dat jij een mooie toevoeging kan zijn binnen het serviceteam? Bekijk onze vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: