Jasper: Van trainee naar vakkundige Senior Consultant

“Ik wil nog lang niet weg bij KWEEKERS, ik vind het hier veel te leuk.”

We spraken met Jasper Maliepaard (25) over zijn start bij KWEEKERS. Met nul kennis op zak begon hij aan het traineeship. Inmiddels heeft hij enorm veel vlieguren gemaakt, ervaring opgedaan en mag hij zichzelf Senior Consultant noemen. Dát noemen we flinke stappen! Samen met Jasper blikken we terug op de afgelopen jaren en de groei die hij heeft doorgemaakt. Lees je mee? 

Heel veel vlieguren maken

Jasper startte zijn carrière bij KWEEKERS als trainee. Jasper: “Toen ik binnenwandelde bij KWEEKERS had ik nul ervaring met AFAS. Ik moest de hele software nog leren kennen. Daarom besloot ik het traineeship te gaan volgen. Dat vond ik in het begin wel spannend. Als ik nu terugkijk op die periode besef ik me dat ik vrijwel geen kennis had. Ze zullen toen niet zoveel aan me hebben gehad, haha.” Leergierig als hij is, kwam hier in een rap tempo verandering in. Hij ging vlieguren maken. Heel veel vlieguren. Na zijn traineeship startte hij als Consultant en sleepte hij een contract voor onbepaalde tijd binnen. Jasper: “De overgang van trainee naar Consultant verliep eigenlijk heel soepel. Ik werd ingezet als extra ondersteuning op het project bij Landal GreenParks en daardoor kreeg ik de mooie kans om ervaring op te doen in het werkveld en mijn kennis over AFAS in de praktijk te vergroten. Deze stap was eigenlijk heel logisch.”

Groeien, groeien en nog eens groeien

Na slechts een jaar binnen zijn functie als Consultant draaide Jasper vrijwel alle projecten zelfstandig. Tijd voor een volgende stap in zijn loopbaancarrière, dus! Jasper: “Sinds mijn start bij KWEEKERS had ik de ambitie om uiteindelijk door te groeien tot Senior Consultant. Als je deze stap wilt maken is het noodzakelijk om je AFAS Expert te behalen.” Zo gezegd, zo gedaan: Jasper haalde binnen no-time het AFAS Expert HRM certificaat. “Vanuit KWEEKERS kreeg ik meer dan voldoende ondersteuning om mijn AFAS Expert te behalen”, vertelt Jasper. “Er werd tijd vrijgemaakt zodat ik me kon voorbereiden op het examen én er waren genoeg collega’s waar ik vragen aan kon stellen. Dat, in combinatie met hard werken, heeft ertoe geleid dat ik het certificaat binnen kon slepen.”

Na het behalen van zijn AFAS Expert HRM certificaat had Jasper meer motivatie dan ooit. Hij liet er geen gras over groeien. Snel na deze mijlpaal maakte hij de stap naar Senior Consultant. Daar is hij ontzettend trots op. Jasper: “Ik had vanaf dag één natuurlijk al de ambitie om uiteindelijk Senior Consultant te worden binnen KWEEKERS. Daar heb ik hard voor gewerkt. Toen ik eenmaal mijn AFAS Expert behaald had, voelde het voor mij als de logische stap om te groeien in functie.” Al het begin is natuurlijk spannend, maar wij waren er zeker van overtuigd dat hij dit in zijn mars had. “Als Senior Consultant houd ik me veel meer bezig met intakegesprekken”, vertelt Jasper. “Naar aanleiding van deze gesprekken werk ik details uit en bepaal ik de scope. In tegenstelling tot mijn vorige functie heb ik nu veel meer inhoudelijk contact met de klant. Dat vind ik echt een leuke uitdaging.”

Door fouten te maken leer je het meest

De afgelopen drie jaar heeft Jasper als heel leerzaam ervaren. Jasper: “Ik heb ontzettend veel geleerd de afgelopen jaren. Er gingen vaak dingen goed, maar soms ook dingen fout. Daar leer je uiteindelijk ook weer van.” Een samenwerking waar hij veel van heeft geleerd én met een glimlach op terug kijkt is het project met onze klant Maastro. “Bij Maastro heb ik een implementatie doorgevoerd”, vertelt Jasper. “Dit deed ik in samenwerking met een interne collega bij deze organisatie. Deze samenwerking heb ik als heel positief ervaren. Tijdens het project ben ik ook bezig geweest met het opleiden van de interne medewerker, in plaats van alles zelf te doen. Hierdoor konden we écht samen werken aan de implementatie. Dat gaf mij echt een voldaan gevoel, waardoor ik wist dat ik dit vaker zou gaan toepassen bij projecten met klanten.”

“Dát is toch wel typisch KWEEKERS”

Bij KWEEKERS zijn we een hecht team. We noemen het af en toe de KWEEKERS-familie. Daar investeren we ook in door activiteiten voor ons team te organiseren. Zowel binnen als buiten werktijd. Jasper ervaart dit als positief: “Laatst hebben we een halve marathon gerend met 25 collega’s. Dat was ontzettend leuk. Een aantal collega’s die zelf niet meededen, kwamen alsnog kijken. Ze kwamen voor de gezelligheid en om ons natuurlijk aan te moedigen. Dat is toch ook wel typisch KWEEKERS.”

Het is veel te leuk om weg te gaan

Eén ding staat als een paal boven water: Jasper gaat een mooie toekomst bij KWEEKERS tegemoet. Jasper: “Ik wil nog lang niet weg bij KWEEKERS, ik vind het hier veel te leuk. En in de toekomst wil ik nóg meer senioriteit opbouwen. Nog meer kennis over AFAS opdoen. Ik wil nog beter worden in wat ik al doe. Misschien dat ik uiteindelijk nog andere onderdelen van AFAS wil leren kennen, maar voor nu vind ik het nog veel te leuk om met consultancy bezig te zijn.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement