Carlou: “KWEEKERS heeft écht aandacht voor medewerkers”

“Bij ons staat er nooit iemand alleen voor. Je kan altijd bij iemand terecht met je vragen. Iedereen is bereid om elkaar te helpen.”

KWEEKERS vindt het belangrijk dat werknemers zich zowel op persoonlijk als op professioneel vlak kunnen ontwikkelen. Om professionele ontwikkeling te kunnen faciliteren, is de KWEEKERS Academy in het leven geroepen. Een van onze collega’s die flink haar steentje bijdraagt aan deze afdeling is Carlou. Vandaag neemt zij jullie mee in haar ontwikkelingen binnen KWEEKERS en hoe haar werkzaamheden voor de Academy eruitzien. 

Ontwikkelingen na het traineeship

Carlou van der Haas is inmiddels al meer dan drie jaar onderdeel van team KWEEKERS. Na het afronden van haar studie Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda kwam zij via haar studievereniging terecht bij KWEEKERS. In september 2019 ging zij van start met het traineeship.  Carlou: “Voordat ik van start ging met het traineeship wist ik niet zeker of de IT-wereld iets voor mij zou zijn. In de eerste week bij KWEEKERS werd deze twijfel direct weggenomen. Door de juiste begeleiding tijdens het traineeship raak je in een korte periode wegwijs binnen AFAS. Samen met KWEEKERS leg je een sterk fundament aan. Een fundament waar je tijdens de rest van je loopbaan profijt van hebt.”

Na het afronden van het traineeship ging het werk als Consultant echt van start. Carlou startte met het beantwoorden van klantvragen. Al snel kreeg zij ook eigen klanten onder haar hoede. Carlou: “In mijn eerste jaar bij KWEEKERS heb ik mij vooral beziggehouden met applicatiebeheer. Ik ondersteunde mijn eigen klanten bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Na een periode van thuiswerken door corona werd mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om ook werkzaamheden voor de KWEEKERS Academy op te gaan pakken. Dat leek mij eigenlijk wel heel tof. Na een aantal brainstormsessies met Jorinde zijn we samen aan de slag gegaan met het opzetten van de Academy.”

KWEEKERS Academy voor professionaliteit

In januari 2021 ging Carlou van start met haar werkzaamheden voor de KWEEKERS Academy. Werkzaamheden als het inplannen van kennisdagen voor collega’s, het organiseren van het traineeship en ondersteunen bij de organisatie van evenementen vallen op dit moment onder haar verantwoordelijkheid. “KWEEKERS streeft ernaar om collega’s bij zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling te ondersteunen”, vertelt Carlou. “Persoonlijke ontwikkeling valt onder de verantwoordelijkheid van de managers. Zij voeren gesprekken en kijken naar de mogelijkheden op dat gebied. Professionele ontwikkeling valt onder de verantwoordelijkheid van de Academy. De kennis en vaardigenheden van onze collega’s vergroten is het primaire doel. Door ons hierop te focussen, kan KWEEKERS uiteindelijk de klant garantie bieden dat we de juiste kennis in huis hebben. De KWEEKERS Academy zorgt voor een grotere professionaliteit.”

‘De Academy geeft mij ademruimte’

Eén dag per week houdt Carlou zich bezig met werkzaamheden voor de Academy, de overige vier dagen is zij druk bezig met Consultancywerkzaamheden. Die combinatie bevalt haar zeer goed. Carlou: “Ik vind het lastig om te kiezen welke werkzaamheden ik het leukste vind. Over zowel de werkzaamheden voor de Academy als over Consultancy ben ik te spreken. Juist de combinatie en de afwisseling tussen beide bevalt me goed. Als Consultant ben je heel intensief met een klant bezig. Je switcht vaak tussen verschillende projecten. De Academy geeft mij wat ademruimte. Op deze dag ben ik bezig met mijn eigen projecten en kan ik meebouwen aan KWEEKERS. Ik zou op dit moment niet anders willen.”

Onderhoud, optimalisatie én implementatie van AFAS

Dat Carlou vier dagen per week als Consultant werkt, betekent niet dat deze dagen er altijd hetzelfde uitzien. In tegendeel zelfs: Carlou ervaart veel diversiteit in haar dagen. Carlou: “Als Consultant houd ik me met verschillende zaken bezig. Zo heb ik een aantal ‘vaste’ klanten waar ik onderhoudstrajecten oppak. Bij deze klanten kom ik bijvoorbeeld één of twee keer per maand over de vloer. Op die momenten kijken we samen naar de wensen van de klant en wat ik daarin kan betekenen voor hen. Verder heb ik een aantal klanten onder mijn hoede waar ik optimalisaties voor oppak. Deze klanten hebben vaak één specifiek proces binnen een project wat ze willen optimaliseren. Dit varieert van het optimaliseren van een in-dienstproces tot aan het inrichten van processen omtrent ISO certificering. Daarnaast draai ik ook implementatieprojecten. Het leukste aan deze projecten vind ik dat je écht het verschil kan maken voor een klant. Vaak werken zij nog niet met AFAS en zijn in het begin nog wat terughoudend. Gedurende het project merk je dat de organisatie steeds enthousiaster wordt. Deze ontwikkeling is leuk om mee te mogen maken. Samen komen we tot mooie eindresultaten.”

AFAS Expert HRM/Payroll

De werkzaamheden voor de Academy zorgen ervoor dat Carlou ook heel bewust bezig is met haar eigen persoonlijke en professionele ontwikkelingen. Zo heeft zij afgelopen jaar haar AFAS Expert HRM/Payroll gehaald. Een prestatie waar zowel KWEEKERS als Carlou zeer trots op is! “Het halen van mijn AFAS Expert was een logische stap in mijn professionele ontwikkeling”, vertelt Carlou. “Door mijn praktijkervaring had ik over het HRM-gedeelte al voldoende kennis. Payroll vergde iets meer inspanning. Samen met mijn collega’s die op dat moment ook hun AFAS Expert gingen halen hebben we verschillende avonden samengezeten. Op die avonden deelden we onze kennis en hielpen we elkaar waar nodig. De samenwerking tussen collega’s is uniek binnen KWEEKERS. Bij ons staat er nooit iemand alleen voor. Je kan altijd bij iemand terecht met je vragen. Iedereen is bereid om elkaar te helpen.”

Ambitieuze doelen stellen: dat is waar Carlou van houdt. Op dit moment vindt ze de verdeling van haar werkzaamheden fijn. Door de aankomende periode deze verdeling aan te houden, hoopt ze om haar werk met nog meer zelfvertrouwen uit te kunnen gaan voeren. Verder lijkt het haar gaaf om in de toekomst de KWEEKERS Academy nog verder uit te gaan bouwen. Carlou: “Ik ben iemand die ambitieus is ingesteld. Ik hou ervan om vooruit te denken en doelen te stellen. Daarom lijkt het mij gaaf om in de toekomst nog verder aan de Academy te gaan bouwen. Ik zie dat de Academy veel potentie heeft.”

Aandacht voor medewerkers

Als Carlou wordt gevraagd wat KWEEKERS voor haar uniek maakt, benoemt zij de aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers. “Sinds dit jaar hebben we de mogelijkheid gekregen om een coach in te schakelen”, vertelt Carlou. “In deze sessies kun je samen met een coach werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit kan variëren van hulp bij planningen maken tot aan het stellen van grote doelen. Ik vind het uniek dat KWEEKERS je deze mogelijkheid biedt. Dit laat zien dat zij écht aandacht hebben voor hun medewerkers.”

Ben je nu zelf benieuwd naar onze cultuur? Een aantal keer per jaar organiseren we Talent aan Tafel. Onder het genot van lekker eten en drankjes kan jij praten met onze collega’s en zo letterlijk cultuur komen proeven. Ontdek of dit bij jou past en wat voor jou de mogelijkheden binnen de KWEEKERS Groep zijn. Of check direct alle openstaande vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement