Jaap innoveert in Payroll

“We hebben de ambitie om het anders te doen”

KWEEKERS gelooft dat de salarisadministratie van organisaties anders kan. “Er liggen zoveel kansen. Je moet ze durven pakken”, vindt Jaap Dujardin. Daarom zei hij de salarisadministratie van een accountantskantoor vaarwel. Sinds september werkt Jaap als Senior Payroll Consultant bij KWEEKERS.

Bijna vijftien jaar geleden begon Jaap Dujardin op de loonadministratie bij een accountantskantoor. “Daar heb ik mijn praktijkdiploma loonadministratie behaald en heb ik ruim tien jaar gewerkt als salarisadministrateur voor het MKB. Tussendoor heb ik ervaring opgedaan bij een administratiekantoor dat zich specifiek richtte op de onderwijssector. Al die tijd werkte ik met AFAS. Zo zag ik dat de mogelijkheden van dit softwarepakket door veel organisaties niet optimaal benut worden.”

Snelle en foutloze salarisadministratie

De payroll software van AFAS vereenvoudigt de salarisadministratie. Hierdoor neemt dit minder tijd in beslag en wordt de kans op fouten tot een minimum beperkt. “Dat geeft de salarisadministrateur meer ruimte om adviserend op te treden”, vindt Jaap. “Digitalisering maakt het mogelijk de functie binnen de organisatie meer inhoud te geven. Vanuit mijn ervaring in de branche weet ik dat lang niet alle salarisadministrateurs dat zo zien. Zij denken: zoals het nu gaat, gaat het goed. Maar het kán altijd beter.”

Daarom stapte Jaap eind 2018 over naar KWEEKERS. Een challenger in de IT-markt. “Ik wilde me meer richten op het applicatiebeheer, op het inrichten van processen. Ik word er blij van om workflows te verbeteren. Als het sneller en efficiënter wordt door papieren processen te automatiseren. Daarin adviseren en het vervolgens optimaal inrichten voor een opdrachtgever: dat vind ik leuk”, lacht hij.

“Neem bijvoorbeeld de declaraties van medewerkers. in veel MKB-organisaties gebeurt dit nog op papier. En gaat zo’n declaratie langs verschillende schakels. Omslachtig en onnodig wat mij betreft. Want AFAS maakt het mogelijk om elke medewerker zelf een declaratie te laten indienen, mét onderbouwing. Na goedkeuring van de leidinggevende kan dit direct verwerkt worden door de salarisadministratie. Niet alleen wordt een declaratie zo sneller uitbetaald, het is ook minder foutgevoelig.”

Controlefunctie

“Bovendien zijn we bij KWEEKERS van mening dat het systeem de salarisverwerking kan controleren. Dat betekent dat je als salarisadministrateur zelf niet meer strook naar strook hoeft te leggen, maar dat je met eenvoudige analyses de verschillen of afwijkingen eruit kunt halen via AFAS. Zo voorkom je fouten en ben je minder tijd kwijt met het controleren van verloning.”

De kijk van Jaap op de ontwikkelingen en mogelijkheden binnen payroll en salarisadministratie sluiten naadloos aan bij de visie van KWEEKERS. “We hebben de ambitie om het anders te doen. Zodat de salarisverwerking een logisch gevolg van de HR-administratie wordt. Het toffe van KWEEKERS? Dat ik de ruimte krijg om mijn ideeën om te zetten in doelen. En om onze opdrachtgevers te helpen bij het optimaal stroomlijnen van de salarisadministratie.”

jaap medewerkersverhaal

Wij zoeken jou!

Kun jij je vinden in de ideeën van Jaap over payroll en salarisverwerking? Neem contact met ons op: we zoeken nog gelijkgestemden om ons team uit te breiden. Bekijk onze vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement