Dennis ontwikkelt zich verder én maakt mooie herinneringen

Na het afronden van zijn opleiding Bedrijfskunde wist Dennis één ding zeker: hij ging op zoek naar een baan die […]

Na het afronden van zijn opleiding Bedrijfskunde wist Dennis één ding zeker: hij ging op zoek naar een baan die niets met de IT-wereld te maken had. Totdat KWEEKERS om de hoek kwam kijken en in de eerste kennismaking een wederzijdse klik direct voelbaar was. Inmiddels is Dennis al drie jaar onderdeel van ons team, draaide hij meerdere projecten en behaalde hij dit jaar zijn AFAS Expert HRM. Vandaag neemt hij jullie mee in zijn persoonlijke ontwikkelingen en ervaringen bij KWEEKERS. 

Bekend met AFAS als hoofdsponsor van voetbalclub AZ

Na het afronden van zijn opleiding Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool in Breda ging Dennis op zoek naar een passende baan. Waar zijn krachten lagen waren voor hem nog niet helemaal duidelijk, maar één ding wist hij zeker: hij wilde geen uitdaging in de IT-wereld. Dit hield hij vol totdat hij op een middag in de zomervakantie een LinkedIn-bericht ontving van KWEEKERS. In dit bericht werd hij uitgenodigd om eens op gesprek te komen en te kijken naar de mogelijkheden. Door dat gesprek was zijn mening over de IT-wereld gelijk bijgesteld. Dennis: “Voordat ik met KWEEKERS in aanraking kwam had ik een vrij stellige mening over de IT-wereld. Deze mening veranderde direct toen ik bij KWEEKERS binnenliep. Het voelde meteen als een warme, hardwerkende familie. Woensdagmiddag vond de kennismaking plaats en die maandagochtend erop startte ik met het traineeship. Zo snel kan het bij KWEEKERS allemaal gaan.” Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat Dennis zijn loopbaan bij KWEEEKRS startte.

Dennis is een echte voetballiefhebber. Voordat hij met het traineeship startte kende hij AFAS alleen als toenmalige hoofdsponsor van voetbalclub AZ. Kennis over de software van AFAS had hij op dat moment nog niet. In het traineeship worden de trainees in een korte periode klaargestoomd om aan de slag te kunnen gaan als Consultant. In acht weken tijd krijgen zij de fijne kneepjes van het vak mee. Omdat Dennis nog niet bekend was met AFAS, ervaarde hij de beginperiode van het traineeship als vrij pittig. Ondanks dat kijkt hij er met een heel positief gevoel op terug. “Ik startte mijn traineeship samen met Lotte, Jasper en Carlou”, vertelt Dennis. “Ik had altijd het gevoel dat het kwartje bij hen net wat sneller viel dan bij mij. Dit zorgde ervoor dat ik een stapje extra moest doen. Gelukkig ben ik daar niet vies van, dat scheelt veel. Het was fijn dat we met z’n vieren tegelijk aan het traineeship startten. Hierdoor konden we elkaar vragen stellen en verder helpen. Daarnaast bouw je in een korte periode een hechte vriendschap met elkaar op. Deze vriendschappen bestaan drie jaar later nog. Dat is heel tof.”

Van start als Consultant bij Landal GreenParks

Landal GreenParks was het eerste project waar Dennis na het traineeship aan de slag ging als Consultant. Samen met Jasper verzorgde hij de implementatie van AFAS. Dennis: “Mijn eerste project als Consultant was heel leerzaam. Landal GreenParks is een grote organisatie waar veel verschillende processen lopen. Daarnaast waren Jasper en ik ondersteunend aan AFAS. Zij waren de organisatie die de implementatie volledig verzorgde. Als startende Consultant is het gaaf om met een grote organisatie over de schouder mee te kunnen kijken. We leerden welke stappen je in een groot project het beste kan ondernemen. De kennis die ik toen heb opgedaan komt vandaag de dag nog steeds van pas.”

In maart 2020 werd de implementatie bij Landal GreenParks afgerond en was Dennis klaar voor het volgende project. Helaas brak kort daarna corona uit en kwamen zijn eigen projecten stil te liggen. Door de hele situatie werd het verplicht om thuis te werken en werd Dennis ingezet op interne werkzaamheden. Dennis: “De coronaperiode was voor mij af en toe best lastig. Ik was net een half jaar werkzaam voor KWEEKERS toen de pandemie uitbrak. Mijn eigen projecten kwamen stil te liggen, ik kon niet meer op kantoor werken en niet van start met nieuwe projecten. Ik heb toen allerlei verschillende interne werkzaamheden opgepakt: zo heb ik met potentiële klanten gebeld bij Sales en heb ik bestaande klanten geholpen bij Service. In die periode deed ik veel, maar niet hetgeen waar ik het traineeship voor had gevolgd. De stabiele factor in mijn werk viel weg. Gelukkig kwamen na een aantal maanden de projecten weer op gang en kon ik starten bij een aantal nieuwe klanten. Hier kreeg ik weer heel veel energie van. Ik had zin om gas te geven en te gaan knallen.”

Beloning na hard werken: AFAS Expert HRM

Gas geven heeft Dennis de afgelopen drie jaar zeker gedaan. Zo voerde hij meerdere implementaties van AFAS uit, ging hij aan de slag als applicatiebeheerder en haalde hij november dit jaar zijn AFAS Expert HRM. Prestaties waar wij allemaal heel trots op zijn. “Halverwege dit jaar had ik het gevoel dat ik klaar was om mijn AFAS Expert te gaan halen”, vertelt Dennis. “De opgedane kennis uit de praktijk hadden mij op het niveau gebracht waar ik wilde zijn voordat ik mijn AFAS Expert zou halen. Na het maken van een nulmeting van AFAS was ik voor mijn gevoel goed voorbereid. Dit bleek ook zo te zijn want ik haalde mijn AFAS Expert HRM in één keer. Dit is wel iets waar ik zelf trots op ben!”

Projecten uitgelicht: Gemeente Alkmaar en Movianto

Een project uitkiezen waar hij het meest trots op is vindt Dennis onmogelijk. Voor hem heeft ieder project iets unieks. Dennis: “Ik heb heel veel toffe projecten gedraaid. Zo ben ik in mei 2021 gestart met applicatiebeheer van AFAS bij Gemeente Alkmaar. Ik werkte een jaar lang twee of drie keer per week mee in de organisatie. Soms vanuit huis en soms op locatie. Op locatie werken vind ik heel leuk. Zo krijg je een unieke kijk in de organisatie en word je echt onderdeel van het team. De collega’s daar voelen ook als mijn directe collega’s. Een ander project waar ik trots op ben is het implementatieproject bij Movianto. Dit was een van de eerste projecten die ik volledig zelfstandig gedraaid heb. Gemeente Alkmaar en Movianto zijn beide compleet verschillende organisaties, maar dat maakt het ook zo leuk. Bij de één richt ik me met name op applicatiebeheer, bij de ander focus ik me op implementatie. Juist die afwisseling maakt het werk zo leuk. Iedere dag ziet er anders uit en ben ik met andere processen bezig. Je leert iedere dag weer een beetje bij.”

Vriendschappen tijdens werktijd én daarbuiten

Samen knallen en resultaat behalen: dat is hoe Dennis de werksfeer binnen het KWEEKERS-team zou omschrijven. Niet alleen tijdens werktijd wordt er resultaat behaald, ook daarbuiten. Dennis: “Het KWEEKERS-team kun je omschrijven als één grote vriendengroep. Dagen waarop we met z’n allen samen zijn, zoals de KWEEKERSdagen, voelen voor mij niet als werk. Samen kunnen we knallen en resultaat behalen. Daar krijg ik energie van. Deze energie komt ook terug in de band met collega’s buiten werktijd. Op de werkvloer worden vriendschappen opgebouwd die veel verder gaan dan enkel collega’s. Zo zijn we laatst met een groep naar de Ardennen geweest. Dit geeft aan dat we ook in onze vrije tijd graag samen optrekken. Dat is vrij uniek als je het mij vraagt.”

Concrete plannen voor de toekomst heeft Dennis niet. Hij ziet vanzelf wel wat er op zijn pad komt. “Op dit moment heb ik het enorm naar mijn zin bij KWEEKERS”, vertelt Dennis. “Ik ben niet iemand die houdt van een tijdsplan uitstippelen en bepalen op welk tijdstip ik welk doel wil behalen. Ik zie wel hoe het loopt. Als het moment daar is, dan komen de ontwikkelingen vanzelf. Voor nu wil ik mezelf nog verder ontwikkelen als Consultant en samen met collega’s nog veel mooie herinneringen maken.”

Benieuwd of er ook mogelijkheden voor jou zijn binnen KWEEKERS? Bekijk dan hier de vacatures!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement