Willeke: AFAS Expert is het doel

Maak kennis met onze energieke Willeke (24). In september stapte ze binnen als trainee. Inmiddels is ze als Consultant aan […]

Maak kennis met onze energieke Willeke (24). In september stapte ze binnen als trainee. Inmiddels is ze als Consultant aan het werk voor verschillende klanten. Met passie en plezier! In dit verhaal vertelt Willeke waarom ze voor het traineeship van KWEEKERS heeft gekozen en waarom deze keuze zo goed is bevallen.

Leergierig en hardwerkend

Willeke van den Nieuwendijk is 24 jaar oud en komt uit Middelharnis, een dorpje op het eiland Goeree-Overflakkee. Willeke is onwijs leergierig. Dat blijkt wel uit haar studieloopbaan. Ze is gestart met de hbo-opleiding Facilitair Management aan de Hogeschool Rotterdam. Na het afronden van deze studie was zij voor haar gevoel nog niet uitgeleerd. Daarop volgde ze de premaster Bestuurskunde, gevolgd door de masterspecialisatie in Bestuurskunde: genaamd Management van HR en Verandering. Na zes jaar studeren was ze klaar voor een nieuwe uitdaging. Klaar om het werkveld te betreden!

Wat Willeke precies voor werk zocht, was voor haarzelf ook nog niet duidelijk. Willeke: “Na die zes jaar wilde ik me nuttig maken binnen een bedrijf. Ik wilde mijn kennis toe gaan passen. Wat ik precies zocht, wist ik nog niet precies. Eén ding was voor mij belangrijk: ik wilde werken in een organisatie met veel dynamiek en uitdaging. Een organisatie die open staat voor verandering.”

“Dit wil ik ook!”

Van KWEEKERS had Willeke nog nooit gehoord, totdat zij met vriend Jasper in gesprek raakte. Hij werkt als Consultant bij KWEEKERS.  Willeke: “Toen ik met Jasper sprak over KWEEKERS, was het voor mij nog niet duidelijk wat KWEEKERS precies doet. AFAS was nog een vrij abstract begrip voor mij. Daar wilde ik graag meer over weten.” En dus meldde Willeke zich aan voor Talent aan Tafel. Tijdens dit evenement kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met KWEEKERS, onze collega’s en onze bedrijfscultuur.

“Toen ik bij Talent aan Tafel binnenkwam, voelde het alsof ik binnenstapte in een grote vriendengroep”, vertelt Willeke. “Het enthousiasme van iedereen die aanwezig was en de energie die ik voelde, dat sprak mij het meeste aan. Het werd duidelijk dat KWEEKERS veel tijd en aandacht besteedt aan je persoonlijke ontwikkeling. Die persoonlijke aandacht vind ik zeer belangrijk. Toen ik dit allemaal hoorde dacht ik: dit wil ik ook! Mijn aanmelding voor Talent aan Tafel was voor mij dus echt de juiste keuze.”

Communicatie vaardigheden zijn ook belangrijk

Na de keuze om zich aan te melden voor bij KWEEKERS ging het balletje snel rollen. Willeke: “De eerste weken van het traineeship waren best pittig. Ik leverde in augustus mijn masterscriptie in en in september zat ik gelijk in de schoolbanken bij KWEEKERS. Toch heb ik dit niet als vervelend ervaren. Omdat het traineeship bij KWEEKERS maar twee maanden duurt, weet je dat je snel aan de slag kan. Daarnaast kreeg ik veel energie van de leuke trainingen die door collega’s werden gegeven.”

In de twee maanden van het traineeship leer je de basisvaardigheden van AFAS. De trainingen worden gegeven door collega’s. Op die manier krijg je meteen een goed beeld van hun aanpak. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan communicatievaardigheden. “Ik heb veel geleerd van de trainingen over communicatievaardigheden”, vertelt Willeke. “Als je weet hoe je met een klant kan communiceren, weet je ook hoe je hun probleemstuk het beste kan aanpakken. Als startende consultant weet je in het begin niet gelijk alle oplossingen. Dankzij de training in communicatievaardigheden leer je dat dat niet erg is. Je mag aan een klant aangeven dat je extra informatie gaat inwinnen.”

Salarisadministratie: hier komen mens en cijfer samen

Dat Willeke een echt mensenmens is, blijkt wel uit haar studiekeuzes. Ze houdt van gezelligheid en mensen om haar heen. Dat vindt zij ook het leukste aan werken bij KWEEKERS. “Ik vind het contact met onze klanten heel leuk. Door goed te communiceren zorg je ervoor dat je samen een mooi eindresultaat kunt behalen”, vertelt Willeke. “Daarnaast vind ik de omgang met collega’s ook zeer belangrijk. Ik vind het onwijs tof om, samen met een collega, op locatie bij de klant te werken. Daardoor leer je werken binnen de dynamiek van verschillende bedrijven.”

Haar voorliefde voor cijfertjes en menselijk contact komt ook goed van pas bij salarisadministratie. Willeke: “Ik vind cijfertjes leuk, maar het moet niet te diepgaand zijn. Daarnaast vind ik het heel leuk om met mensen bezig te zijn. Ik denk daarom dat salarisadministratie mij zo aanspreekt. Salarisadministratie biedt je de combinatie tussen cijfertjes en menselijkheid.”

AFAS Expert is het doel

De leergierigheid van Willeke komt ook binnen KWEEKERS naar voren. Deze dame weet wat ze wilt. Groeien en leren. Met name binnen de salarisadministratie. Daarom wil ze op korte termijn starten met de cursus Praktijkopleiding Loonadministratie (PDL). Met het behalen van deze cursus is zij bevoegd om aan de slag te gaan als Payroll Consultant.

Willeke: “Ik hoop binnen KWEEKERS een aantal doelen te kunnen behalen. Zo is mijn uiteindelijke doel om binnen 2 à 3 jaar door te groeien tot AFAS Expert. Hier geven ze binnen KWEEKERS ook gehoor aan. Door uit te spreken wat je doelen zijn, weten ze waar we samen aan kunnen gaan werken. Ze denken met je mee en kijken wat de mogelijkheden zijn. Ze stimuleren persoonlijke groei. Dat vind ik heel fijn!”

Nieuwsgierig naar het traineeship dat Willeke heeft gevolgd? Lees hier dan meer over onsTalentenprogramma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement