Wessel zet zijn professionele ontwikkeling door!

 “KWEEKERS investeert in zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling van medewerkers ”

Binnen KWEEKERS werken we dagelijks keihard om het beste uit onszelf te halen. Als professionals, maar ook zeker als mens. Zo ook onze Consultant Wessel. In een korte periode heeft hij zichzelf ontwikkeld van onervaren Consultant tot AFAS Expert ERP. Tel daarbij op dat hij nu ook een trainersrol op zich neemt over de module AFAS Profit Financieel binnen het KWEEKERS traineeship. Ontwikkelingen om trots op te zijn. Vandaag neemt hij jullie mee in zijn KWEEKERS-carrière en zijn persoonlijke ervaringen binnen ons team. 

Van trainee naar Consultant

Wessel in de Weij is ondertussen al meer dan twee jaar onderdeel van team KWEEKERS. In juli 2020 rondde hij de Master Marketing Management aan Tilburg University af. Zijn carrière ging daarna als een sneltrein van start. Binnen twee weken kwam hij op gesprek bij KWEEKERS, vond hij de juiste match en begon hij in september aan het traineeship. Wessel: “Het traineeship is in de beginfase best pittig. In een korte periode krijg je veel informatie te verwerken. Je moet alle processen en handelingen binnen AFAS vrij snel leren kennen. Uiteindelijk heb ik alle informatie uit het traineeship eigen weten te maken, zodat ik daar vandaag de dag nog profijt van heb.”

Na het afronden van het traineeship startte Wessel direct met het uitvoeren van projecten voor verschillende klanten. “In het begin is de overgang van trainee naar Consultant best spannend”, vertelt Wessel. “Tijdens het traineeship word je klaargestoomd om alle informatie in de praktijk toe te kunnen passen. Als het dan eenmaal zo ver is, is het aan jou de taak om dit zo goed mogelijk te doen. Door het vertrouwen vanuit KWEEKERS heb ik altijd het gevoel gehad dat ik gesteund werd. Dat gaf mij energie en het (zelf)vertrouwen om te starten met mijn eigen projecten.”

Aan de slag met zijn eerste implementatieproject

Zijn eerste implementatie als Consultant voerde Wessel onder begeleiding van Senior Lead Consultant Laurens uit. Door te werken onder begeleiding van een Consultant met meer ervaring, krijg je direct de fijne kneepjes uit de praktijk mee. Over deze manier van werken is Wessel te spreken. Wessel: “Mijn eerste implementatieproject als Consultant was een vrij groot project van bijna 20 dagen. Tijdens dit project heb ik iedere dag over de schouder van Laurens meegekeken. Samen hebben we een plan gemaakt hoe we dit project het beste konden aanpakken, hoe je ‘huiswerk’ meegeeft aan klanten en hoe de communicatie met een klant verloopt. Dit krijg je het beste in de vingers door veel te oefenen en te leren van anderen. Daar heeft Laurens mij goed in geholpen. Dat project is een goed voorbeeld van teamwork!”

Professionele ontwikkeling voortzetten: AFAS Expert en Senior Consultant als doel

Toen we Wessel in december 2020 spraken gaf hij aan zich continu te willen blijven ontwikkelen. Dit streven heeft hij de afgelopen twee jaar dubbel en dwars waargemaakt. Eén van de ontwikkelingen waar zowel Wessel als KWEEKERS heel trots op is, is het behalen van zijn AFAS Expert ERP. “Na een aantal projecten te hebben gedraaid onder begeleiding van Senior Consultants, was het tijd om mijn eigen implementatieprojecten uit te voeren”, vertelt Wessel. “Door alle kennis die je in de praktijk opdoet gaat dit heel geleidelijk. Deze praktijkervaring heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat ik afgelopen juni mijn AFAS Expert certificaat heb behaald. Het examen van AFAS heb ik niet alleen gebruikt om mijn Expert certificaat te behalen, maar ook als toetsmoment voor mezelf. Ik was heel benieuwd waar ik stond op het gebied van kennis en ervaring. Na het herhalen van wat trainingen pakte dit eigenlijk heel goed uit. Ik was zeker op het niveau waar ik wilde zijn. De aankomende jaren wil ik mijn kennis nog verder uitbreiden, zodat ik uiteindelijk kan doorgroeien naar Senior Consultant. Het voeren van intakegesprekken lijkt mij heel tof. Samen met de klant het project van A tot Z opzetten, dat is iets wat mij wel aanspreekt.”

Dat zijn ontwikkeling in zo’n rap tempo zou gaan had Wessel van tevoren niet verwacht. Die groei is volgens hem mede te danken aan het motto KWEEKERS laat je groeien. Wessel: “Voordat ik bij KWEEKERS kwam werken had ik vrijwel geen ervaring met AFAS. Die is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Toch is de kennis over AFAS niet de enige kennis waar KWEEKERS in investeert. Zo leren ze je veel over het onderhouden van klantcontact, externe communicatie en het nemen van verantwoordelijkheid. Daarnaast investeren ze ook enorm in je persoonlijke ontwikkeling. Als je bij KWEEKERS van start gaat, kom je terecht in een zeer gezellige, hechte groep collega’s. Het voelt als een warm bad. Ze denken met je mee en bieden hulp waar nodig. Er wordt niet alleen gekeken naar de professionele ontwikkeling van medewerkers, maar ook naar jouw persoonlijke groei. Dat is iets wat KWEEKERS uniek maakt.”

Als team overwinningen behaald bij Register Belastingadviseurs

Inmiddels heeft Wessel al heel wat projecten zelfstandig uitgevoerd. Eén project waar hij nog steeds vol trots op terugkijkt, is het project van Register Belastingadviseurs. Wessel: “Het project voor Register Belastingadviseurs was het eerste project waar ik al mijn opgedane kennis van het jaar daarvoor heb kunnen toepassen. Samen met Jochem heb ik veel werk verzet buiten de standaard kaders van AFAS. Dit vroeg af en toe om technisch creatieve oplossingen. Uiteindelijk hebben we samen hard gewerkt voor een tof eindresultaat. Dit project voelt voor mij als een kleine mijlpaal, waar we als team mooie overwinningen hebben behaald.”

Steentje bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe collega’s

Waar zijn KWEEKERS-carrière ooit startte in de schoolbanken van het traineeship, staat hij nu aan de andere kant van de klas. Namelijk ervoor. In zowel het traineeship van mei 2022 als het huidige traineeship heeft Wessel de module Financieel voor zijn rekening genomen. Zijn eigen ervaringen komen hier goed bij van pas. Wessel: “Begin dit jaar werd ik door de KWEEKERS Academy benaderd of ik het leuk zou vinden om training te geven over de module Financieel. Iedere trainer krijgt een eigen onderdeel toegewezen. Je krijgt bepaalde richtlijnen mee die sowieso behandeld moeten worden. Verder word je heel vrijgelaten in de aanpak van jouw trainingen. Mijn manier van trainen heb ik vooral gebaseerd op mijn eigen ervaringen tijdens het traineeship. Zo probeer ik de trainees actief bij de les te betrekken door veel interactieve elementen toe te voegen. Dit valt vaak wel in de smaak. Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen maar positieve terugkoppelingen gekregen. Dat is heel fijn. Op deze manier kan ik ook mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van mijn nieuwe collega’s.”

Het beeld van KWEEKERS is onveranderd

Een innovatief en jong bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat: dat is het beeld wat Wessel in het begin van KWEEKERS kreeg. Na twee jaar is dit in zijn ogen niet veranderd. “We zijn een groep jonge mensen die allen super hard werken om het gewenste resultaat te behalen”, vertelt Wessel. “Iedere dag werken we met hetzelfde doel: het best mogelijke afleveren bij de klant. Naast deze gedreven instelling is er ook meer dan genoeg ruimte voor gezelligheid. De combinatie van streven en genieten: dat is iets wat perfect bij mij past. Iets waardoor ik enorm uitkijk naar de rest van mijn tijd bij KWEEKERS!”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement