Jouw route naar digitale wendbaarheid: Structure

Bij KWEEKERS bouwen we samen met jou aan digitale wendbaarheid. Dat betekent voor ons dat jouw organisatie in staat is om snel, flexibel en innovatief in te spelen op nieuwe kansen en veranderende omstandigheden. Die competentie ontwikkel je niet zomaar, daar hebben wij een plan voor. We werken namelijk met de Start, Structure, Scale methode. Deze methode helpt jouw organisatie stapsgewijs groeien naar digitale wendbaarheid. In dit artikel gaan we kijken naar de tweede fase: Structure

Eerste artikel gemist? Bekijk hier het artikel over fase 1: Start!

Fase 2: Structure

De naam zegt het eigenlijk al, in deze fase is het belangrijk om structuur aan te brengen in de manier waarop jouw organisatie breed gebruik kan gaan maken van Low-Code voor het verbeteren van de digitale wendbaarheid. Maar, wat voor stappen doorlopen we in deze fase?

Training eigen team

Om digitale wendbaarheid te hebben als organisatie, is het belangrijk om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van je implementatiepartner. Hoe doe je dit? Door zelf de kennis in huis te halen! We helpen je graag om interne collega’s op te leiden tot Mendix-specialisten. Hierdoor kunnen zij zelf aanpassingen doorvoeren, foutmeldingen behandelen of proof of concepts ontwikkelen. Zo kunnen jullie als organisatie zelf verder aan de slag met het inzetten van Mendix binnen de gehele organisatie.

Processen formaliseren

Tijdens deze fase zal je organisatie breder gebruik maken van Low-Code ontwikkeling en de kans is dan ook aanwezig dat het aantal maatwerkapplicaties toeneemt. Om alle collega’s gebruik te kunnen laten maken van de mogelijkheden van Low-Code applicaties, moeten deze ook beschikbaar zijn voor hen. Daarom is het belangrijk om processen te formaliseren, bijvoorbeeld door het aanvragen van een nieuw project volgens een formele weg of het verkennen van requirements voor een project. Zo kan jouw team van Mendix-Specialisten gestructureerd te werk gaan en kan jouw applicatielandschap op een stevig fundament doorgroeien.

Low-Code strategie

Nu er een stevig fundament ligt voor de groei van jouw digitale wendbaarheid, kunnen we samen vooruit gaan kijken naar de middellange en lange termijn. Tijdens een portfolioworkshop kijken we vervolgens samen met jou naar een Low-Code strategie die we vertalen naar tactische doelstellingen en meetbare resultaten. Zo vormen we het fundament voor de volgende fase van jouw route naar digitale wendbaarheid: Scale.

Benieuwd hoe we in jouw organisatie het fundament voor digitale wendbaarheid kunnen legen? Neem dan contact met ons op!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen: