Vostermans: een spiegel voorhouden

“We betaalden voor het heel softwaresysteem, maar gebruikten in feite slechts 10%. Dat is natuurlijk zonde. Daarom hakten we de knoop door om AFAS uit te gaan bouwen.”

Maak kennis met Vostermans Ventilation B.V.: een internationale familie onderneming op de toekomst van ventilatie. Vostermans Ventilation ontwikkelt, produceert en distribueert axiaal ventilatoren, met name voor de agrarische en industriële markten. Na een tijd minimaal gebruik gemaakt te hebben van AFAS besloten zij de next step te nemen. En daar mocht KWEEKERS bij helpen!

Een oude bekende

Richard van Ommen, HR Officer bij Vostermans Ventilation B.V.: “Bij Vostermans maakten we al langere tijd gebruik van AFAS voor de salarisverwerking en InSite. We betaalden voor het heel softwaresysteem, maar gebruikten in feite slechts 10%. Dat is natuurlijk zonde. Daarom hakten we de knoop door om AFAS uit te gaan bouwen.” Om AFAS op de juiste manier uit te bouwen is het van groot belang om de juiste partner naast je te hebben. Alleen op die manier kun je het uiterste uit AFAS halen. “Wij kenden een aantal AFAS Consultants die ons konden helpen,” zegt Richard. “We waren echter op zoek naar een nieuwe partner die ons de ondersteuning kon bieden die we nodig hadden. In het verleden hadden we contact met Lars Hoppenbrouwers (mede-eigenaar bij KWEEKERS), toen hij nog bij AFAS werkte. Jaren later, toen KWEEKERS net opgericht was, kwamen we opnieuw in contact met Lars. Dat was eigenlijk precies op het moment dat wij op zoek waren naar een nieuwe AFAS Partner. Lars kwam langs, pitchte zijn ideeën en kopte de bal in.” En dus was een nieuwe samenwerking geboren.

Uitbouwen maar!

Begin 2018 werd het startsein gegeven en ging KWEEKERS voor Vostermans aan de slag. Richard: “We hebben in die tijd een behoorlijk aantal projecten aangepakt. In krap drie jaar heeft KWEEKERS ons geholpen met het uitbouwen van ons AFAS portaal, waardoor wij een slag hebben gemaakt in digitalisering en automatisering. Zo staat AFAS InSite nu volledig ingericht met allerlei links, procedures en informatie. Alle beoordelingen van medewerkers gebeuren nu ook volledig digitaal via InSite.”

Toekomstmuziek

De volgende stap die we samen gaan nemen is het werving & selectie portaal. Richard: “Samen met KWEEKERS gaan we alle stappen van de werving en selectieprocedure inrichten. Daardoor kan straks de werving & selectie volledig via AFAS verlopen. Zo kunnen we automatisch berichten versturen naar sollicitanten en hebben we een beter overzicht van het gehele proces. Daarnaast staat de basis voor het cursusmanagement binnen AFAS al. Daar moeten we alleen nog een verdere invulling aan geven. Straks krijgt een nieuwe medewerker een signaal vanuit AFAS dat diegene een aantal cursussen moet volgen. Vervolgens kan deze medewerker zich via AFAS aanmelden.”

Een spiegel voorhouden

We zijn natuurlijk ontzettend trots op alles wat we samen hebben bereikt en in de toekomst nog gaan bereiken. De samenwerking tussen KWEEKERS en Vostermans verloopt dan ook ontzettend soepel. Richard: “Wat de mannen van KWEEKERS goed kunnen is een spiegel voorhouden. Voor de aanvang van het project hadden wij, vanuit Vostermans, een bepaalde wens die we wilden realiseren. KWEEKERS keek daar vervolgens heel kritisch naar en vroeg ons meermaals ‘Weet je zeker dat je dat wilt?’. Ze namen ons mee in het proces waardoor we andere besluiten hebben genomen, waar we achteraf gezien heel tevreden mee zijn. Als voorbeeld: bij onze huidige Consultant, Geert, gaven we aan wat we als beoordeling wilden. Hij was hier heel kritisch over en heeft ons vervolgens overtuigd van een betere manier. Dat is in mijn ogen wat een Consultant moet doen. En dat doen ze bij KWEEKERS heel goed: een spiegel voorhouden, meedenken en overtuigen dat het beter kan. Geert komt regelmatig bij ons over de vloer. Wij zijn heel tevreden over hem.”

De voordelen

Richard: “Eén van de voordelen van het uitbouwen van AFAS met behulp van KWEEKERS is dat alles nu geborgd is in één systeem. Dat werkt prettig. De procedures gaan sneller en het werkt intern ook vlotter. Het levert ons tijdwinst op én we hoeven minder administratie te voeren omdat we duidelijke procedures hebben geïmplementeerd.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tristique finibus varius.

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat je inspireren

We hebben nog wat andere suggesties voor je om te lezen:

  • De Zonnebloem: Implementatie van AFAS Software als onderdeel van ICT-programma Zonnewende

  • Envida: Optimalisatie HR-Management, ziekteverzuim en nieuwe koppelingen met de software van AFAS

  • Het volgende project met Revant: Financieel en inkoopmanagement